top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Barna lagde en liten aktivitet til Bokstavtoget vårt.

Oppdatert: 26. mar.


Rolleleken med Bokstavtoget

Rolleleken med bokstavtoget er en favoritt blant barna. Vi setter opp stoler og lager et tog foran TV-skjermen, og stemningen er alltid god.


Filmproduksjon på Kanonmuseumet

Filmen ble laget mens jeg gikk langs togskinnene på kanonmuseumet på Møvig med telefonen tett inntil kroppen. I bakgrunnen sang syv barn mens jeg filmet. Det var en herlig atmosfære.


Kreativ Filmredigering

Jeg har redigert filmen og lagt til masse effekter av lyder. Underveis på turen dukker bokstav for bokstav opp.


Spennende Interaktivitet

Tidligere har vi lekt bokstavbingo, der barna har et ark med bokstaver og krysser av etter hvert som bokstavene dukker opp på skjermen. Det er en morsom og engasjerende aktivitet som barna liker godt.

Kreativ Bokstavaktivitet i Frileken

Jeg lagde en aktivitet i frileken der barna skulle finne bokstavene i navnene sine. Etter å ha funnet de riktige bokstavene, la barna dem på et hvitt ark i den korrekte rekkefølgen.

Fotografering

Når barna hadde satt sammen navnene sine og lagt dem på arket, tok de frem iPad-en for å ta bilde av resultatet sitt.


Forberedelse til Bokstavbingo

Etterpå var det tid for å skrive ut navnene og laminere dem. Når påsken er over, er vi klare for å leke bokstavbingo med barnas navn. Alle barna vil da sitte på bokstavtoget, med sitt navn i hånden, og krysse ut hver gang deres bokstav dukker opp på skjermen. Bokstavene er identiske på arket som på skjermen.

Etter påske kommer det et blogginnlegg som oppsummerer hvordan denne aktiviteten fungerte i praksis. Det som er spesielt gøy med bokstavtoget, er at den utvikles og forbedres kontinuerlig underveis. Dessverre er billettene for neste tur allerede utsolgt.


Om du ønsker å bruke filmen, et du velkommen til dette.


Ønsker deg en riktig god påske🐥🐥 mvh Kjellis

Comments


bottom of page