top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Barna måtte hjelpe til med å jakte på sjokoladen til Trollet Harald - Puppet Pals.

Oppdatert: 27. mar.

Favoritt plassen

En strålende dag på Bragdøya. Endelig kunne vi dra til favorittstedet vårt uten å bli stoppet av været. Jeg hadde med meg iPaden i sekken, delvis fordi jeg antok at noen barn ville lage i WriteReader. Men det ble noe helt annet denne dagen.

Før jobb

På vei til jobb stoppet jeg innom butikken og kjøpte en sjokoladeplate. Sjokoladen ble plassert i sekken og ble med på turen til øya.


Puppet Pals film

Mens barna lekte, trakk jeg meg litt tilbake og planla en liten overraskelse for dem. Jeg ønsket at vi skulle besøke trollet Harald, vår eventyrlige venn på øya. Jeg lagde en historie der Trollet Harald hadde kjøpt sjokolade til trollbarna, men rett utenfor hula hvor han bor, kom sauen og stjal sjokoladen. Og her starter filmen.

Dette var en improvisert ide, som jeg ikke ante utfallet av. Enten bra eller kjempe bånn og forrvirra barn.

Dette var en film jeg brukte 20 minutter på å lage. Tankene mine fløy gjennom hodet, mens jeg leste inn og styrte figurene i Puppet Pals. Hurra for Puppet Pals appen, veldig enkel å bruke.

Første scene

Jeg samlet barna inne i lavvoen, der de fikk se og høre på iPad hva trollet Harald hadde å si.


En fortvilet Trollet Harald spurte barna om hjelp til å finne sjokoladen, som de 11 småtrollene skulle få til påske. Det ble litt morsomt, for filmen la opp til at barna skulle svare meg på Trollets spørsmål, noe de absolutt gjorde. Det ble en liten samtale ut av det.


Trollet ønsket at barna skulle sjekke vedlageret, hvis de visste hvor det var. På filmen så barna hvor det var, og de gikk ut av lavvoen for å komme seg bort til vedlageret.

For at jeg skulle pause og starte filmen på rett tid, la jeg inn noen gode stopp i filmen.

Barna lette og lette, og til slutt satte jeg på filmen igjen, som var koblet til en liten høytaler. Da hørte barna: “Har dere funnet sjokoladen?” “Nei!” ropte barna. “Hørte ikke,” sa trollet. “Har dere funnet sjokoladen?” “Nei!” ropte barna igjen.

“Ok, da må et barn komme og se på iPaden og fortelle hvor dette er.” Et barn kom bort til iPad og kunne forklare til de andre barna hvor neste sted, barna måtte leite.

Slik som dette gikk det på 4 ulike poster, for å si det slik, det var kjempe gøy og spennende.


Men siste post, i selveste skattekameret til Trollet Harald, fikk barna vite at sauen var observert der med sjokoladen. Dette er et fantastisk sted, her henger det diamanter i taket. Flere barnehager har et lite forhold til denne hula.


Da barna kom til skattekammeret, ble de møtt av skumle Halloween-lyder. Den lille høyttaleren var gjemt nede i hula. Noen barn holdt seg langt unna, andre stoppet rett utenfor, mens noen turte å gå inn for å finne sjokoladen.

Etter hvert fant de den, og gleden var stor - delvis fordi de hadde turt å gå inn i hula, og mest fordi de hadde funnet den forsvunnede sjokoladen. Barna fikk litt og resten måtte Trollet Harald med familie få. Kanskje dukker en takke film fra trollet Harald opp, etter påske.

"Dette var kjempe gøy, Kjellis" Et av barna som ivrig tygger på sjokoladen.

Så dette vil jeg gjøre mer av, men med litt mer planlegging, selv om det gikk superbra. Tenk at Puppet Pals appen er fra 2011! En enestående app!

 

Ta gjerne kontakt for inspirasjonskurs. Klikk her


Comments


bottom of page