top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Barna programmerer Bee-Bot gjennom nærmiljøet på Andøya og båten Hestmanden.

Oppdatert: 16. nov. 2023

Vi har tema om "Kristiansand, byen i vårt hjerte." Her har vi startet med nærområdet til Andungen Barnehage, som er Andøya. I denne sammenhengen har jeg tatt bilder av kjente områder som jeg vet barna vil kjenne igjen.


I ettertid skulle jeg nok latt barna ta bildene.

På Andøya har vi en kjent båt som heter Hestmanden. Denne båten ble brukt under andre verdenskrig, men er nå restaurert og fungerer som et museum. Den ble også brukt i storfilmen i Krigsseileren.

Vi hadde gleden av å bli invitert om bord med vår gruppe. Det var et imponerende syn å se hvordan båten har blitt restaurert.

Bee-Bot banen

Jeg har laget en Bee-Bot bane i form av en bildekavalkade som starter fra Andøyakrysset til Hestmandens styrerhus.

Jeg fant noen rester av en finerplate, skrev ut alle 40 bilder i 15x15 cm, og limte dem på plata. Resultatet ble en flott løype gjennom Andøya og til mange ulike plasser på båten.

For å øke barnas bevissthet om bildene og stedene på Andøya, har jeg printet ut bildene. Disse bildene brukes på en plakat der det står “Fra” og “Til”.


Barna trekker et kort, ser hvor i løypa dette er, og plasserer Bee-Bot på dette bildet. Deretter trekker de et nytt kort for å finne ut hvor Bee-Bot skal kjøre til.

Da er det bare å ta i bruk telleferdighetene. Barna teller rutene og programmerer Bee-Bot ved å trykke inn antallet de telte. Noen barn trykker der roboten står, mens andre løfter den fra rute til rute. For å huske hvor den skal starte fra, kikker de på plakaten.


Når programmeringen er fullført, trykker barna på GO for å sjekke om det er programmert riktig. Mens roboten kjører til ulike steder på Andøya, synger vi vår egen sang om Andungen barnehage. Kommer roboten frem til riktig plass, ventes en kort aplaus.


Er det bom, er det bare å prøve igjen. Da med god hjelp fra barn og voksne. Hvor trykket vi feil?

I temaet om “Byen i vårt hjerte” bruker vi de samme bildene i vår bildebok på WriteReader. Her har barna lagt inn bildene og lest inn hva som er på dem. Barna har også prøvd å tegne noen av de kjente stedene på Andøya og tatt bilde av dette. Bildene ble lagt inn i den digitale boken.

 

Se en liten filmsnutt her:


Ta gjerne kontakt for et praktisk inspirasjonskurs med Bee- Bot og Blue-Bot. Ta kontakt her


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page