top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Coding Awbie og lek med det digitaleverktøy. - Inne og ute

Oppdatert: 1. okt. 2018Ta kontakt om din barnehage ønsker inspirasjonskurs. Ta kontakt her


I dag rydda vi plass for å  leke med det digitaleverktøy. Noen barn lekte med helt vanlige barnehage aktiviteter, mens andre prøvde seg på det digitaleverktøy.,


Coding Awbie


Bee- Bot & Blue Bot


Easi Scope ( Skal skrive mer om det senere.  


Book Creator i uteleken


Manuell Coding i uteleken 


Andungen Barnehage  , hvor jeg jobber har kjøpt inn Coding Awbie. Her skal barna kode Awbie til å gå rett vei for å samle jordbær. Spillet  er på iPad, mens Awbie styres med noen klosser som ligger på bordet. 


Noen ville prøve Bee-Bot. Les om dem her


Her har du klossene, de må legges i riktig rekkefølge. Feks. Skal Awbie gå 3 ruter rett frem og svinge til høyre, blir det slik: 

⬆️3️⃣

➡️1️⃣

Da trykker du på play brikken, og Awbie beveger seg😊Her har barna muligheter til å bli kjent med forskjellige figurer. Kodet Bee-Bot til å kjøre til den figuren som var bestemt. Les mer her.


Coding Awbie bygger seg opp gradvis. Så her lærer barna fort hvordan man spiller. 


Der var gøy å se barna i aksjon. Jeg koblet opp en av iPadene til storskjermen. Slik at jeg kunne gi litt tips til hele gjengen.  I utetiden fikk jeg lyst å slippe barna løs med iPad og bøtte. Jeg delte opp barna i 4 grupper. 


Alle gruppene fikk med seg en iPad. De fikk som oppgave å bruke Book Creator og samle insekter. Etterpå skulle de lage en insektbok. 


Barna gikk bak barnehagen og løftet på steiner. Edderkopppe, tusenbein monkelus osv... ble funnet. Vi gledet oss til å se dem i mikroskopet.


Barna med vester på, var Book Creator sjefene. 


Her løfter de på steinen og barna med iPadene er klare for å knipse bilde. 

Andungen Barnehage hvor jeg jobber, satser veldig mye på det digitaleverktøy. Er veldig takknemlig for at min sjef ser viktigheten i å satse på dette området.


Jeg tok inn en og en gruppe for å studerer dyrene i mikroskopet, Easi Scope. Mikroskopet er utrolig  kult. Her kan du knipse bilder av dyrene og filme dem. Se bildene under. 


Dette er et tusenbein😅


Monkelus😊


Har du prøvd koding ute? Skal komme med en litt artig idé til manuell koding. 


Ha en god helg😊


Det finnes mange forskjellig steder å kjøpe Coding Awbie . Vi har kjøpt det hos Daisy .

55 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page