top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

De nye appene forenklet hverdagen


- Vi tok kontakt med IKT og Lek for å få inspirasjon til å bruke nye apper som er enkel å bruke for et samlet personale. De nye appene har vært med på å forenkle hverdagen vår.

 

Det forteller en av arbeidsplassene som har gjennomført et kurs i regi av IKT og Lek i sin rapport om hvordan kurset fungerte.


Erfaringer før kurset

Før kurset jobbet barnehagen med flere ulike apper og dataprogrammer. Smarttavle med salby og pollylino, ipadermed læringsspill og smarttavle var noen av løsningene som ble brukt.


Praktisk bruk av apper

For å kunne få en forenklet bruk og dermed hverdag, ble det bestemt å gjennomføre et kurs i regi av IKT og Lek. Noen hadde ingen forventninger på forhånd. Andre ønsket å lære mer om praktisk bruk av apper, og ikke minst få anledning til å prøve disse ut under veiledning fra kursholder.


- Vi ønsket å få mer kontroll på data- og ipad-bruken. De som ikke hadde prøvd ut ulike løsninger på forhånd, var skeptiske i forkant av kurset, men var veldig fornøyde etterpå, heter det i oppsummeringen.


Engasjert

De skriver i rapporten at inspirasjonskurset var satt opp slik at det ble vist eksempler fra en praktisk hverdag og med forklaringer på hvordan verktøyet fungerte.


- Fremgangsmåten fungerte, og det var en veldig bra presentasjon. Foredragsholderen var engasjert, og han viste hvordan vi lettvint kunne bruke appene i hverdagen, fremholdes det.


Rammeplanen

I rammeplanen står det at det skal legges til rette for digitale verktøy i hverdagen. Til oppsummeringen ble kursdeltakerne bedt om å komme med innspill på hvorfor det er viktig med fokus på IKT i barnehagene.


IKT er fremtiden

- Det er en god læringsplattform. God bruk av IKT utjevner sosiale forskjeller, da det er ulikt utstyr i hjemmene. Alle blir kjent med det samme, og bruk av IKT i barnehagene er med på å gi den første lille bevisstheten på hva man kan gjøre på ipad. Det er med på å hjelpe barna på veien, da IKT er fremtiden.


Viktig er det også at alle barna får lære det samme uavhengig av kompetanse, økonomi og andre forhold i hjemmet, skrives det i oppsummeringen.


Tips fra deltaker

Kursdeltakerne ble også spurt om de hadde gode tips til bruken av ulike verktøy. Der noen ønsket å bruke appene til å lage en julekalender, ønsket andre å kunne bruke appene til å lage digitale bøker.

Arkiv foto

Etter kurset

- Stemningen etter at kurset var ferdig, var veldig bra. Kurset var en inspirasjon for alle. Mange som ikke hadde brukt ipadfør har allerede laget bøker med barna. Flere ønsket å reise rett hjem for å prøve ut, og flere i personalet uten små barn har også kjøpt appene hjemme.

 

Bestill gjerne et kurs. Klikk her

Det var en trivelig dag da jeg holdt 2 kurs for Hafs kommuner - som var representert ved Høyanger, Askvoll og Fjaler kommune. Takk for en skikkelig god mottagelse. Dere var en hyggelig, dyktig og gøyal gjeng å holde heldagskurs for. Takk for meg😊


82 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page