top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Fra tegning av drømmeisen til å smake på drømmeisen - WriteReader

Forrige uke fikk vi invitasjon til å komme på Hennig Olsen - is. Vi fikk levert noen oppgaver som måtte gjøres før bedriftsbesøket. Det var å se en liten presentasjon om firmaet. Men den viktigste oppgaven var å tegne sin drømmeis.

Det var veldig stas å sitte å tegne sin drømmeis. Barna var kjempe kreative. Flotte farger og artige ideer til kommende og eksisterende iser ble tegnet.

"Min drømmeis er en Bee-Bot sandwich. Med masse daim inni. Jeg håper jeg en gang kan sitte i USA og spise denne drømmeisen min" Gutt 6 år

Når barna var ferdig med å tegne, spurte jeg gruppa mi om noen ønsket å lage en digitalbok med tegningen sin. Her tenkte jeg at det ville komme 3-4 barn, men så feil kan man ta. Hele min gruppe på 14 barn stilte seg opp i kø med tegningen i hånden. Da så jeg for meg et øredøvende spetakkel og bare stress. Men igjen var det en feil tanke.

Barn la tegningen på bordet og tok bilde med iPad. Alle bildene la seg inn i WriteReader.


Det som er veldig greit med programmet, er at man kan være innlogget på Mac. Når bildene var tatt med iPad, ble de synkroniserte med Mac. Hvert barn fortalte da om sin is. Dette ble skrevet inn i boka.

"Min drømmeis er pistasjis med sjokolade inni. Det er fordi jeg elsker sjoklade, men blir litt tørst av det. Jeg vil sitte på et hotell, på en veranda. I fred og ro og spise min drømme is. Gutt 6 år

Når alle hadde fått sagt det de hadde på hjerte om drømmeisen, ble den skrevet ut. Boka var klar for overlevering til Hennig- Olsen is.

Stemningen var høy den dagen vi skulle ta bussen til fabrikken. Det var på med de gulevestene og fullgalopp inn i bussen.

Når vi ankom Hennig - Olsen is, måtte vi gå på en lang rekke, for å komme oss trygt inn på fabrikken.

En god del barn i min gruppe er veldig opptatt av roboter. Merkelig. Så da var det moro å se robotene som lagde all den gode isen.

"Kanskje vil en robot lage drømmeisen til noen av barna i fremtiden?

Da var det klart for dagens høydepunkt. SPISE IS. Barna ble invitert bort til frysen. Her var det bare å velge og vrake. Kanskje spiste barna en drømmeis som noen barn har tegnet tidligere? Eller de spiste en slik drømmeis de hadde tegnet selv? Ihverfall var det ikke snakk om å stoppe etter den første isen.

Etter litt film og historikk om bedriften, var det klart for å overlevering av tegninger og vår bok fra WriteReader. Her fulgte alle 25 barn godt med og ble veldig stolt når tegningen deres ble vist frem. Smilene og latter var store når boka ble lest opp.

Tilslutt var det et lite besøk inn i et kjempe stort fryselager på - 26 grader. Så om ikke den innvendige kroppen var kald etter all spisingen, ble vi ihvertfall veldig kalde på kroppen. En dag ligger kanskje en av barnas drømmeis inne på fryseren til Hennig - Olsen is. Takk for oss!!


WriteReader er et program som er rimelig lett å bruke. Her kan du lage flotte digitale og fysiske bøker sammen med barna. I Norge kan du abonnere på programmet hos spesialpedagog.no
 

Ta gjerne kontakt for inspirasjonskurs . Klikk her


Comentarios


bottom of page