top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Koding på morrakvisten - Bee-Bot & Blue-Bot

Oppdatert: 1. okt. 2018


Endelig var tiden inne for å hilse på våre nye lekedyr, Bee-Bot & Blue- Bot. Dette er to dyr som vi kan kode, perfekt til lek i  barnehagen. Barna i barnehagen hvor jeg jobber, syntes at dyrene er veldig morro å leke med. 


Det er ikke noe å si på humøret til dyrene. Bee-Bot og Blue-Bot smiler alltid, selv om de blir kodet feil. 


Her planlegges turen, før barn må trykke på pilene for at Blue-Bot skal komme frem til det målet som er bestemt. 


ryggen til dyrene finner du noen piler. ( Se bildet over) Det er her du trykker når du skal kode veien der Bee-Bot skal kjøre. 

Vi har kjøpt forskjellige duker med stilige motiver med firkanter. Så dette blir gøy. 


Hver firkant er ett trykk. Vi la "skatter" i firkantene. Da var det bare å kode Bee - Bot til å kjøre mot skatten. Se her . Var koden feil, var det bare å trykke på X og prøve igjen.


Det var mange som prøvde seg i dag. Noen bare trykket, mens enkelte prøvde å kode dyrene. Men et flott samarbeid mellom barna. 


En gutt laget en garasje, der han kodet Bee-Bot til å kjøre inn i den. For å komme dit, måtte han programmere den med 15 trykk. 💪 Bare for å bevis at han fikk det til, så kodet han Bee-Bot til å rygge inn i garasjen. 


Dette er nytt for oss alle, men interessen for å prøve ut nye ting er stor blant barn og voksne. Vi kommer til å få stor gleder av datadyrene. Kanskje prøver vi oss på å lage baner av klosser eller tegne en bane. Hver firkant i duken er 15x15cm. 

Bli med på inspirasjonskurs? Tema blir da koding og Book Creator.  Det vil bli mye prøving av det digitale verktøy. Ta konktakt om din barnehage har lyst å bli med. Mail her

Mer info kommer. 


Mens noen leker med byggeklosser, så er det andre som leker med det digitale verktøy. Husk at rammeplanen sier at vi skal legge til rette for det digitale verktøy. Kan virkelig anbefale Bee-Bot og Blue-Bot. 

 Her er det fra en bursdagssamling, hvor Blue-Bot må kodes til å finne bursdags lysene. Så her fikk bursdags jenta  litt av en jobb. Måtte finne 6 lys. Etterpå fortalte jeg eventyret om de 3 Bee-Bot som skulle til grisebingen for å rydde. Under broa bodde det en Blue-Bot. Artig.

På bildet under, ser du hva jeg skal teste ut neste gang.


PS! Sliter litt med hjemmesiden min, det er noen bugs. Mobil versjonen funker ikke helt som den skal. Men det jobbes med saken. Bare til info. 


Andungen Barnehage, hvor jeg jobber har kjøpt utstyret hos Daisy.no

Dette skriver Daisy om Bee- Bot:


"Bee-Bot har knapper hvor barnet velger hvilke bevegelsessekvenser Bee-Bot skal utføre: forover, bakover høyre, venstre og vende 90 grader. Denne prisvinnende roboten har fargerike knapper, bevegende øyne og lyder som bekrefter dine instruksjoner. Denne kan brukes med mange forskjellige ressurser for læring".

Dette skriver Daisy om Blue -Bot:


Med Blue-Bot kan barn lære å kode, og å simulere algoritmer. Som Bee-Bot har den programknapper hvor man kan programmere en hendelsesrekke, som man deretter setter igang - og Blue-Bot utfører de bevegelsene den er bedt om. Siden Blue-Bot er bluetooth kan man også programmere algoritmen på din datamaskin, Mac, smarttelefon eller nettbrett, og så sende den via Bluetooth til Blue-Bot som utfører den med det samme.


Ved å bruke BlueBot (eller Beebot) med f.eks. en av ressursmattene kan man øke læringen ytterligere. Former og farger, tall og matematikk eller lete etter skatter. Den transparente matten kan man legge over andre bilder, kart eller lignende og utforske ved hjelp av disse gulvrobotene.  

OBS.

257 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page