top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Barnet lagde lydbok på sitt morsmål - Book Creator

Oppdatert: 25. mar. 2023

De fleste barnehager har barn med et annet morsmål. Hos oss er det intet unntak. Denne uken fikk vi studenter på barnehagen. En av studentene snakket samme morsmål som et barn på barnehagen.

Lydbok på barnets morsmål

Å lage en lydbok og bildebok på morsmålet til barnet, er en fin ting å gjøre. Så kan andre barn på barnehagen lære noen ord på barnet sitt morsmål. Det vil kanskje føre til tettere vennskap mellom barna? Og det er jo artig å kunne prate andre språk en bare norsk?

"Se for deg to barn leker med ei løve. Der begge barna vet hva løve er på arabisk. Det er jo kjempe stas for begge barna, tror jeg."

Hva vil barnet bruke i boka?

Sammen med barnet ble vi enig om å samle 10 ting som var kjent fra barnehagelivet.


  • Ulike leker

  • Butikk ( lek)

  • Dyr

  • Blomster

  • Bok

  • Osv..


Tok bilder

Når alt var funnet, var det å stille opp en og en ting for å ta bilder. Dette barnet deltok på kurset jeg holdt for barna, for noen uker siden. Derfor var barnet kjent med funksjonene i appen. Så det gikk unna med å ta bilder.

Studenten skrev

Studenten fant frem det arabiske tastaturet og skrev hva man så på bildet. Her ble det skrevet på arabisk og norsk. Men har du barn som kan skrive i barnehagen, er jo det litt stas.


Lyd opptak

Når alle bildene og teksten var på plass i boka, var tiden inne for å lese inn på barnet sitt morsmål og det norske. Barnet trykket inn den røde knappen og leste inn, enkelt og greit.

Fikse litt på fargene

Boka blir jo veldig mye mer spennende med farger. Så barnet fikk selv bestemme hvilke farger som skulle pryde boka.

Barn fikk høre

Etter at boka var ferdig, var det flere barn fra barnehagen som fikk høre lydboka. Og barnet med det arabiske språket ble veldig stolt.


 

Ønsker du et inspirasjonskurs? Ta kontakt


32 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page