top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

På bokjakt med Rugged Robot - Barnas egne digitale bøker i WriteReader.

Oppdatert: 16. feb.

I vår barnehagegruppe er det populært å lage bøker i WriteReader, noe jeg synes er veldig hyggelig. Uansett om vi er i skogen, ute på lekeplassen eller inne, kommer barna og spør om vi kan lage en historie. Mens barna forteller, så skriver jeg dette i boka.


Nå har vi laget mange bøker, som vi bruker i den store bokjakt " Over the rainbow" med Rugged Robot. Til hver digitale bok blir det en QR-Kode. Dette er samme prinsippet som ble brukt med Polylino. Les her

Rugged robot kjører over fargene til regnbuen, derfor " over the rainbow"

Arbeidsbordet

Inne på IKT-rommet står bordet som jeg bruker hver dag. På bordet, ligger nå fire finerplater, med ulike prosjekter på hver side. Dette gjør det enkelt å bytte ut prosjekter etter tema eller ønsket lek. Bildet under viser prosjektet "Hverdagsbyen 2.0" 🤓 Et prosjekt som det jobbes med hver torsdag.

Oppgavene

I dette innlegget er det om qrkodene og Rugged robot. Her skal barna programmere Rugged Robot bort til den digitale boka som de har laget.


Jeg har latt de prøve på to ulike måter.


  • Bruk den programmeringstabellen jeg har laget for å navigere roboten til boken med QR-koden (Sekvensprogrammering heter det, men for barnehage barn bruker jeg ordet programmeringstabell)


  • Jeg plasserer boken i ett av feltene, mens én gruppe av barn lager en programmeringstabell for å styre roboten. Når dette er gjort, trykker den andre gruppen inn antall og retning på roboten basert på tabellen.


Jeg syntes det er gøy å observere hvordan de prøver å finne riktig tall og piler, slik at roboten skal komme frem til boka som jeg har lagt ut i feltet.

Det er vanskelig for noen og lett for andre.

"Men med øvelse og samarbeid, blir vi alle gode"

Skanning av QR-koder

Når roboten har kommet bort til den digitale boken med QR-koden, skannes QR-koden i skannemaskinen. Etter hvert vil en bok, som er laget av barna, vises på skjermen.

"Det er min bok" Sier barnet med store stolte øyne"

Lesestund og nye bøker

Etter å ha lest noen bøker laget av barnegruppen, inspirerer dette andre barn på avdelingen til å lage bøker.


Når barn ønsker å lage en bok, tar jeg frem iPaden og WriteReader, slik at de kan skape den historien de ønsker. Uansett om det blir én side eller tjue sider, er det uten betydning. Bok er bok.


Det kom ei jente og spurte om vi kunne lage en bok om Harry Potter.


Den nye Harry Potter boka er på vei.


Barna på Andungen Barnehage, avdeling Toppanda stortrives som forfattere.

 

Podcast

Dette blogginnlegget skal jeg lage en podcast om, men sammen med fire barn. Planen er å gjennomføre dette om et par uker. Jeg gleder meg veldig til å se hvordan barna vil bidra og hva de har å si om temaet!

Legger det ut her

 

Inspirasjonskurs

Bestill gjerne et kurs hos meg. Det er mye inspirasjon og praktisk jobbing. Gode tilbakemeldinger. Les om kursene her

.

Comments


bottom of page