top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Fotografer - QR-koder - påskeeggjakt

Årets påskeeggjakt lagde jeg sammen med noen barn. Vi tok oss en tur på morrakvisten og tok bilder av kjente steder i nærmiljøet. Etter å ha gått nesten 1km for å ta bilder, som ble lengden på løypa, gikk vi inn for å gjøre om bildene til qrkoder.

Noen tørste barn måtte drikke litt vann for å komme til hektene igjen. Vi samlet oss inne på et møterom på barnehagen og speilet iPad opp til tv-skjermen på veggen. Dermed var det lett å se for alle sammen.

Vi snakket om turen vår og fant riktig rekkefølge på bildene.

Etter en liten gjennomgang om hvordan Cloud QR appen fungerte, begynte barna å gjøre bildene om til QR koder. Utrolig enkelt og gøy. Prøv dette i påskeferien. Anbefales.

«Altså, barna må scanne en QR- kode og opp kommer et bilde fra nærmiljøet. Barna skal gå til det stedet for å finne neste post» Slik er gangen i denne påskeeggjakten.

Barna ville velge farger på qrkodene. Når dette var gjort, printet vi ut kodene.

Etterpå var det frem med saksa og klippe ut hver enkel qrkode.

Tilslutt var det å lime dem på en plakat, som jeg hadde klargjort på forhånd.

På plakaten hadde jeg skrevet på fjellvettreglene. Så her kunne vi også snakke om fjellvettregler, mens vi jaktet på qrkoder og påskeegget.

TUREN

Etter mye jobbing på morrakvisten for å gjøre alt klart til påskeeggjakten, kunne vi endelig dele barnegruppa i tre for å begynne jakten.

«Det er mulig å gjøre kodene offline, og dermed ikke avhengig av nett. Bruk telefon eller nettbrett«

Når barna hadde scannet alle de 9 postene, var det en post igjen. Bak qrkoden skjulte det seg et bilde som hintet litt hvor man kunne finne påskeegget.

Så da var det bare å hive seg i leitingen.

🐣God påske. 🐣

Guttene som hadde vært med på lage jakten, fikk en god applaus for den gode jobben de hadde gjort. Kan tro de ble stolte.

«Alt dette som du har lest nå er gjort før lunch»

🐣God påske🐣

Delta i Facebook konkurransen? Klikk her


Kommentare


bottom of page