top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Påskeeggjakt med QR-koder og fantasifulle historiefortellinger i WriteReader

Jeg forberedte påskeeggjakt ved å omgjøre bilder fra kjente steder i nærområdet til QR-koder.

Disse QR-kodene ble laminert på en plakat, slik at neste årskull kan bruke samme koder. Ved den siste posten av jakten ble barna utfordret til å finne et tre som var pyntet med påskeegg, og under dette treet ventet neste oppgave.

For å organisere jakten delte vi barna inn i fire grupper. Ved starten av jakten ønsket jeg dem velkommen opp på scenen, hvor de gikk på den røde løperen. Stor stas.

Her ga jeg barna en kort forklaring på hvordan jakten ville foregå, og jeg kunne se at de var ivrige og klare til å begynne da jeg spurte hvem som ønsket å scanne først. Med syv poster og syv barn fikk alle muligheten til å delta og scanne QR-kodene.

Som nevnt tidligere, lå det fire ulike oppgaver under treet. Disse historiene fra WriteReader handlet om en høne som på ulike måter klarte å miste egg på forskjellige steder i nærområdet.

 

siste side av bøkene fikk barna et hint om hvor egget kunne være gjemt.

Da barna skjønte hvor egget kunne være, var de ivrige etter å komme seg avgårde. Det var stas å finne egget!

Kanskje neste år, når denne gruppen har begynt på skolen, kan jeg få fire barn fra denne gruppen til å lage fire historier til den kommende gruppen. Årets historier ble laget i fjor.


Lykke til med påskeeggjakten, og god påske fra IKT og lek! 🐥


Comments


bottom of page