top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Ryddetid i barnehagen kan være gøy

Når barna på avdelingen Villanden i Andungen barnehage hører musikken til en spesiell sang, da er det ryddetid. Selv de yngste hjelper til med å putte lekene der de hører hjemme. Mens de rydder svinges det med rockefoten.

Vi begynte for gøy for et år siden. Og det tok ikke lang tid før sangen var et symbol på ryddetid. Det er faktisk ganske så morsomt å se hvor gode de er til rydde og samtidig har det gøy. Foreløpig praktiserer vi dette inne. I ute tiden for noen år siden hadde vi Dovregubbens hall som ryddemusikk. Fungerte bra det også:)

Ikke lenge etter at barna har fått beskjed om at det er ryddetid, kommer sangen på. De reiser seg opp og begynner å rydde på plass. I løpet av de 3 minuttene sangen varer er avdelingen som regel ferdig ryddet.

Vi avslutter rydde seansen med å klappe i hendene fordi vi var så flinke til å rydde. Blir vi ferdig før sangen har vi danseshow.

Jeg var litt spent på om vi fikk de "nye" barna til å bli med på denne ryddeleke i år. Men det var ingen problem. Så hvilken sang bruker jeg på avdelingen vår? Kan du gjette sangen?

Her er den: What does the fox say har du garantert hørt, men har du brukt den til ryddetid i barnehage?

I utetiden ble denne sangen spilt ved en feiltagelse, alle barna fra min avdeling løp til nærmeste leke for å rydde:) God helg!
560 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page