top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Utforsk logikk og lysets bevegelser - Play Shifu Laser

Oppdatert: 20. des. 2022

Tacto Laser er et AR-spill hvor du kan utforske logikk og lysets bevegelser ved hjelp av en historie som er drevet av måten du prøver å løse oppgavene på med de fysiske figurene.


  • Laser

  • Lommelylt

  • Prisme

  • Speil


Det er disse fysiske objektene barna blir kjent med i spillet. Hos meg har barna blitt med dektektiven ugla. Som i denne saken under må de finne ut hvem som har satt boka opp ned. Ganske så alvorlige saker, altså.

Da er det bare å ta saken og hjelpe ugla med å finne synderen som har satt boka opp ned. Barna får beskjed om å samle inn bevis i et mørkt rom. Her må lommelykten brukes for å finne bevis.

Det er veldig tøft å se når lommelykten er i aksjon. Det ser rimelig ekte ut når barna bruker lommelykten.

Nede på siden kan barna se iconer på hva de skal finne i det mørke rommet. Så selv om dette er et engelsk spill, så skjønte førskolebarna ganske mye.

Når bevisene er samlet inn, er det klart for å kikke nærmere på dem. Da få barna beskjed om at prisme glasset må brukes. Det deler opp lys i forskjellige farger. Barna lyser med prismen på bevisene.

Når tre sikre bevis er analysert, er tiden inne for å samle 4 mistenkte. Ved hjelp av lommelykten lyser barna opp en og en mistenkt. En av de mistenkte har mistet ting og det oppdager barna ved å se på bevisene.

Når barna trykker på sin mistenkte, får de rask beskjed om det er en riktig syndebukk. Og dermed kan saken om personen som snudde boka opp ned tatt. Saken er lukket.


Hjelp edderkoppen med å finne huset i mørket

I det neste spillet, er oppgaven å hjelpe edderkoppen med å finne frem til huset sitt. Hjelpemidlene er :


  • Speilet

  • Lommelykt

  • Laser

Barna får beskjed på engelsk hvor lykta skal settes. Men hvodan skal lyset videre sendes i den mørke gangen. Det er noe av problemløsningen som barna må finne ut.

Barna må sette speilet slik at lyset reflekterer videre inn i de mørke gangene. Ikke så lett, men med en gradvis oppbygging av spillet og godt samarbeid greier barna å komme seg videre. Gleden er stor. I starten er det speilet og lykta som brukes.


Laser

Etterhvert kommer det hindringer i veien. Da må barna bruke laseren og speilet til å smelte bort hindringene. Når alt er borte fra veien, er det frem med lykta og speilet for å lede edderkoppen hjem.

Det er en øvelse å sette speilet riktig, slik at laser/lyset går riktig vei.

Spillet kan anbefales og er perfekt for samarbeid mellom 2 barn.


38 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page