top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Vi øvde oss på nødnumre - Lek med qr-kode i uteleken.

Oppdatert: 30. sep. 2023

I brannvernuka var det mye snakk om telefonnummeret til brannvesenet. I leken min i utetiden, øvde vi på alle nødnumrene.


På bordet var det gjort klart for at to barn kunne prøve samtidig. Til høyre og venstre var det bilder og telefonnumre til alle nødetatene. På de tre fremste plakatene, var det qrkoder med bilder av nødetatene.

Plakatene med qrkodene måtte barna scanne. Kom det opp et bilde av en feks en brannmann, ja da måtte barna finne telefonnumret til brannvesenet. På hvert nummer, er det bilder av de ulike nødetatene.

( Samme bilde som på iPad)

Da var det bare å sette i gang og scanne koder som lå borte ved veggen. Her var det tall fra 0-9.

Selv om barna fant feks tallet 1, måtte de gå tilbake til bordet og krysse ut dette tallet. Så var det huske hvor tallet 1 var igjen, blant qrkodene ved veggen.

Når alle tallene til det nødnumret var funnet, var det å prøve å trykke tallene inn på iPad. Selv om dette er appen til Brannmannen Bjørnis, funker den fint til min lek.


"God dag du er nå kommet til politiet" sier stemmen.

Ettersom jeg er en primus motor for digitale verktøy på Andungen Barnehage, ser jeg stor nytte av å ta dette frem i utetiden. Barn i alle aldre kommer bort og er litt nyskjerrig. Da gjelder det å legge til rette for barnets alder. Og det går fint.


I leken denne dagen, holdt jeg på en time. Kunne sikkert holdt på lengre, men da var jeg ferdig for dagen. Heldigvis fikk noen jobben i å finne tallene til brannvesenet.

Og da kunne de endelig ringe Bjørnis. 🔥🚒🚨


 

Ta kontakt for inspirasjonskurs. Klikk her


42 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page