top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Vi lager digital prosjekt bok i WriteReader. Boka skal følge oss igjennom temaet.

Oppdatert: 27. sep. 2023

På Andøya, hvor de fleste barna bor, er starten på prosjektet. Hva finnes her? Steder, gatenavn, historie, bygninger osv. Vi lar barna fortelle om det de vet og kjenner, og bruker det som videre utgangspunkt.

En kollega av meg holdt samlingsstund om Andøya. Her ble Google maps brukt. Det var en ivrig gjeng som fulgte med. Mange gode ideer ble plukket opp, før vi delte oss i 2 grupper. 12 barn i hver gruppe.

Ideene fra samlingsstunden skulle nå frem på tegne arket. Med tungen rett i munnen og pennen godt plantet i hånden , ble det mange flotte tegninger. Tegningene skal pryde veggen på avdelingen, samt alt annet som hører til temaet.

Egentlig så stoppet oppgaven her, men jeg fikk lyst å lage en bok som heter Kristiansand-Byen i vårt hjerte. Her skal vi legge inn alt vi gjør om dette temaet.

Når barna var fornøyd med sin tegning, fikk de prøve seg på å ta bilde av tegningen sin. iPad'en som ble brukt, var koblet opp til Prowiser. Da kunne alle som ønsket følge med på hva som ble gjort.

Bildeboken vår har litt tekst. Barna fortalte meg hva de hadde tegnet og jeg plottet det inn i boka vår.

WriteReader har en flott funksjon, der barna kan lese inn det de ønsker. I denne sammenheng, var det ikke så mange som ønsket det. Det var litt nytt og skummelt. Det er lurt å øve på å høre sin egen stemme og tørre å stå foran andre å presentere boka.


Presentasjonen av boka ble gjort av meg denne gangen, men det var noe stolte barn som fikk se tegningene på skjermen.

 

Snart kommer WriteReader inspirasjonkurs. Jeg har brukt dette programmet i 4 år. Her vil jeg vise mange fine måter å bruke programmet på. Her er de kursene jeg har nå. Klikk her


42 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page