top of page
Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Hipp, hipp, hurra! Tid for bursdagsraketter, som blir til et flott maleri med QR-kode. 🚀🎹

Oppdatert: 8. des. 2023

Den stÞrste og mest gledelige dagen for barna hvert Är er selvfÞlgelig bursdagen. PÄ min avdeling er det 24 barn. Her kan du lese hvordan bursdagsfeiringen i barnehagen min foregÄr.


Det hele starter med at de andre barna sitter og venter pÄ bursdagsbarnet. Vi setter pÄ en kongelig fanfare, og bursdagsbarnet kommer inn pÄ avdelingen med store forventninger til en storslÄtt bursdagsfest.


NĂ„ som bursdagsbarnet er pĂ„ plass, er det bare Ă„ forsvinne inn i bursdagsland. Barna strekker armene frem, lukker Ăžynene og teller til 3. Og vips, er vi pĂ„ plass i den perfekte verdenen – Bursdagsland.

Da er vi klare for Ă„ tenne lys og skyte raketter, men ikke som vi pleide Ă„ gjĂžre. Det vi har gjort tidligere, er Ă„ tenne lys, barna velger farge, og vi avfyrer en rakett for hvert Ă„r barna fyller. Dette er likt det de fleste barnehager gjĂžr. I Ă„r har jeg kommet opp med noe som engasjerer og er fint Ă„ ta med hjem: et flott maleri med rakettlyd, laget av barna.


For hvert Ă„r barna fyller, velger de en farge fra hylla. Maleflaska kommer "flyvende" bort til bordet og spruter ut litt maling.


Etter hvert er alle de valgte fargene kommet pÄ arket og alle lysene tent. Da kan det blanke arket senkes ned mot arket med maling pÄ.

Deretter gjĂžr vi oss klare for Ă„ lage et stort rakettsmell. PĂ„ bordet, ved siden av arket, ligger en opptaker klar. Dette er i appen Cloud QR.


Det blir et stort smell og barna sier i kor:


"Å sĂ„ vakkert, Ă„ sĂ„ nydelig " Og klapper i takt med hendene.

Da er det pÄ tide Ä ringe Olga pÄ 94 Är, om da barnet vil ha besÞk av henne. Som regel er det ho som kommer, ho kommer i flott kjole og boksehanske. Og kommer lÞpende inn til dundrende musikk "eye of the tiger"

Olga sine oppgaver er fÞrst og fremst Ä veie barna, tulle og tÞyse. PÄ forhÄnd har bursdagsbarnet fÄtt vÊre med Ä pynte og si hva Olga skal gjÞre pÄ bursdagen.


Dette er valgene:


NÄr jeg har bursdagssamlinger, kan barna velge fÞlgende pÄ slutten av samlingen:


  • Valgfritt eventyr (bruker duplo og dukker).

  • Jeg forteller den gang jeg var en... (Veldig populĂŠrt).

  • Jeg lager en bok i WriteReader som handler om bursdagsbarnet.

  • Eller som du ser pĂ„ bildet, barna kan velge en bok. Da er appen Polylino helt fantastisk. Stort utvalg, og alle 24 barna kan fĂžlge med nĂ„r jeg leser fra boka.

EtterpÄ, nÄr ett av punktene er formidlet, starter bursdagstoget gjennom hele barnehagen. SelvfÞlgelig gÄr bursdagsbarnet fÞrst.


Favorittinstrumentet til barnet som har bursdag, er et trekkspill. Dette toget har vÊrt en tradisjon i Andungen Barnehage i over 30 Är, altsÄ lenge fÞr jeg begynte der. Olga som er pyntet med lekker leppestift, blir med Ä synger sangen til bursdagsbarnet.


Hvor et Kjellis? Jo han er pÄ Rema 1000 voiebyen og kjÞper 1 egg.


Bursdagsbarnet tar med seg hjem gode minner fra sin bursdag og stemmene til alle barna som var med pÄ Ä lage tidenes bursdagsrakettsmell for bursdagsbarnet.


PĂ„ veggen hjemme henger bildet, med lyden fra sine gode lekekamerater. En 45 minutters bursdagfeiring er over for denne gangen.

Ps! Kopien av bildet henger inne pÄ IKT - rommet. Veldig gÞy at barna kjenner igjen sine egne bilder.


Da er det bare for Olga Ä ta taxi hjem til gamlehjemmet og vente pÄ neste bursdagsinvitasjon. Samtidig som ho prÞver ut teknologien, man blir aldri for gammel for dette.



Comments


bottom of page