top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Greenscreen - Vi slukket brannen på barnehagen

Oppdatert: 12. okt. 2023

Det er brannvernuka på barnehagen og da er det spennende å bruke greenscreen. Jeg har laget en animasjonsfilm, som viser at barnehagen brenner. Denne filmen bruker jeg i appen by Do ink.

Inne på barnehagen satt en gjeng på 24 barn og var klare for å leke brannmenn.

Brannslangen var rullet ut og greenscreen teppet var klart. Og da ikke minst telefonen min som var godt plassert på kamerastativet. Telefonen min er linket opp til Appel-Tv og storskjermen hvor barna satt.

I tur og orden kom barna ut med brannhjelm på hodet, for å slukke brannen. Jeg sto bak dem og kommenterte hvor flammen var og barna spylte i vei på den grønne veggen.

Inne kunne barna følge med på skjermen, mens andre barn var ute for å slukke den katastrofale brannen på Andungen Barnehage. Veldig spennende.

Teknisk

Nå er det en stund siden jeg har brukt greenscreen med barna. Dermed møte jeg på noen utfordringer på det tekniske, som lysforhold ute. Men øvelse gjør mester. Appen Do ink anbefaler jeg virkelig.


I tillegg er det nok litt mange med 24 barn å bruke i denne aktiviteten. Jeg anbefaler litt mindre grupper. Det tok ca 30 min før alle hadde slukket brannen. Det er begrenset hvor lenge man kan fange oppmerksomheten på barna. 😀

Men utifra samtalene med barna rundt bordet, mens vi spiste , var at de var godt fornøyde. Når foreldrene kom, var det et barn som ropte:

"Mammma, mamma jeg slukket brannen på barnehagen i dag"

Nå var det bare å få tørket den store grønne duken og gjøre den klar for andre gøye greenscreen opplevelser..


En liten filmsnutt fra dagen😀

 

Ta kontakt for inspirasjonskurs. Klikk


111 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page