top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

I julebyen skjer det magiske ting. - WriteReader

I hele desember har jeg holdt samlingsstunder knyttet til julebyen. Her har barna blitt kjent med Jon Blund, dagens bilde fra mikroskopet og roboten Bee-Bot.

Utenom samlingen brukes julebyen til lek. Alt fra å programmere Bee-Bot til å ha rollelek med nisser og dukker. Men vi har også laget bøker om det som skjer i julebyen.


Barna har stilt seg borte med byen og fortalte sin historie. Her dikter barna i vei, et og et barn av gangen. Mens historien blir fortalt, sitter jeg med iPad og skriver det ned i WriteReader.


Får de ikke diktingen til alene, er det andre barn som kommer å hjelper.


"Det kom en mus, som skulle hente mat. Musa fant litt ost"


Det er begynnelsen og slutten på en barns historie. Jeg spør barnet: Er det noe ost i byen? Svaret var nei, så gikk barnet til duplokassen og hentet en gul kloss.


Når barna er ferdig med å fortelle, tar de bilde til historien sin. I dette tilfelle her tar barnet bilde av ei mus og da denne duploklossen.


Her er en annen historie:

"Det var en liten gutt som prøvde å gå på ski i tunnelen. Så ble han redd, fordi han så noe skummelt i tunnelen. Heldigvis var den en dinosaur . En søt dinosaur"


Da gikk barnet til duplokassa og fant en dinosaur, og deretter ble det tatt bilde.

Med flere barn til stede som ønsker å delta i boken, får de tildelt kønummer for å opprettholde en organisert rekkefølge. Dette sikrer at alle er klar over rekkefølgen og bidrar til en smidig gjennomføring av aktiviteten. Uten noe uenigheter fra barna.

Hele prosessen kan barna følge med på TV-skjermen. iPaden som brukes er koblet opp, slik at de kan se det som skrives og når barna tar bilder til sin historie.

"Jeg har lagt merke til at det ofte er noen barn som leser det jeg skriver, om ikke alt, så i hvert fall noen ord"

Ta gjerne en kikk i boka her.

Nyhet

Nå tilbyr jeg et inspirasjonskurs for WriteReader som kan bestilles. Alle som bestiller dette kurset, får 6 måneder gratis tilgang til WriteReader. Gjør din bestilling nå for å dra nytte av dette tilbudet. Klikk her


 

Ønsker alle et riktig godt nyttår, mvh Kjell Gunnar Ytre-Eide . Har du ikke lest min kronikk i Fædrelandsvennen om skjermbruk? Klikk herComments


bottom of page