top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Årets julekalender - Velkommen til Bee-Bot sin juleby 2019

Oppdatert: 1. feb. 2022


Jeg har aldri i mine 27 år i barnehagen hatt ansvar for julekalenderen. Men i år fikk jeg en knall god ide fra min kollega. I år skal jeg prøve å lage julekalender til Bee-Bot & co. » Velkommen til Bee-Bot & co sin juleby» heter prosjektet. Nedover kan du se bilder og video fra prosjektet, som enda ikke er ferdig.

I en by er det mange hus

Jeg skal bruke melkekartonger som hus. Her blir det laget 24 hus i mange ulike farger. På bildet under har jeg sprayet melkekartonger. Her skal det klippes vinduer og ei dør.

Inni huset Inne i huset skal det være en liten bok med 2 ulike qr-koder. Hva som skjer når barna putter kode boken i » scanne maskinen«, ja det er en liten hemmelighet. Men det handler om barnas rettigheter og en nisse. Under ser du bøkene som skal være inni husene. Alle barna får den boka med seg hjem.

Planlegging

Det har vært litt planlegging på hvordan banen skal se ut. Startet med å tegne på et ark, for å se mulighetene. For å si det sånn, det er nok av muligheter. Inne i hodet ser dette fantastisk ut. Men i løpet av desember får jeg svaret på dette. Under ser du den første skissen til julebyen.

Andre skisse Etter å fått litt innspill fra kollegaer, har det blitt litt forandringer. Noen små justeringer på hvordan feltene skal være i forholdt til husene. Og tips til fargene på husene. Det er noen av tipsene som er kommet.

Ingen snekker eller formings ekspert

Jeg er ingen snekker og er ikke veldig flink i forming. Men dette syntes jeg er gøy. Etter å ha tatt noen mål av tegningen over, så heiv jeg meg til Montér. Her fant jeg det jeg trengte og alt ble sagd ferdig for meg. Jippi🥳 Da var det bare å snekre dette sammen.

Juleutstilling

En av de store forandringene ble det lille overbygget. Her skal det være flott juleutstilling og « scanne maskinen« vår. I denne julebyen skal det bli skikkelig jul. Lys lenker skal henges over gata, og overraskelser skal det dukke opp underveis. For å si det sånn, man skal ikke lure på om det er jul.


Skape forventninger

Jeg syntes det er kjempe gøy å skape forventinger for barna. De kommer stadig bort til meg og lurer på hva det er jeg lager. Forteller dem at det er en juleby for Bee-Bot. Jeg tror de gleder seg til å se prosjektet ferdig. Noen spør om de kan hjelpe og det har de selvsagt fått lov til.

Det viktigste er veien

Skal det bli en julegate for Bee-Bot, ja så er jo rutene viktig. Barna teller antall ruter for å komme bort til riktig hus. Enda er det mye som gjenstår for at dette kan bli en julekalender. Men begynner å nærme meg mål.

Julepynting

Denne julegata skal bli skikkelig pynta.Det skal henges julelys over gata. Man skal ikke være i tvil om dette er ei julegate. Som jeg skrev lengre oppe, så skal det være juleutstilling på overbygget.


Melkekartongene

Husene skal få vinduer og dører. Inni husene skal det plasseres telys på batteri. Den 1.desember, skal denne gata være ferdig pyntet og årets julekalender kan tas i bruk. Så for jeg se den 24 desember om dette var en suksess. Jeg har det i hvertfall kjempe gøy nå, med planlegging, bygging og snart julepynting.


Ta en tur

Ta deg en tur inn i gata med Bee-Bot og se hvordan gata ser ut før pynting og dører/vinduer er klart. Det vil komme en konkurranse på Facebook i løpet av desember. Følg med. Takk for at du klikket deg innom.


Ta kontakt for inspirasjonskurs. Klikk her

Les mer om Bee-Bot her


Comentários


bottom of page