top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Lek med tall

Oppdatert: 11. apr. 2021Har skrevet om Numbers tidligere, men ikke om Marbotic.
Slik sitter barna, stort sett. Da får jeg god kontakt med dem.

Det er gøy å leke med tall. Men husker med gru matematikk fra barneskolen. Da er det godt det har kommet masse gode programmer som gjør det gøy å lære.

Her samarbeider 2 barn med å løse ulike tall kombinasjoner. I programmet Numbers, blir ballonger smelt om du legger lik antall sum forran iPad, som det vises i programmet.

Gøy å teste ut programmet, sammen med barna. Alle barna kan ha sitt eget brukernavn, dermed kan de forsette der de avsluttet.Her har barna tatt i bruk kulerammen for å regne seg frem til riktig antall. Hvor mange øyner må vi ha for å gå tallet 6?


Her finner dere litt om Numbers


Her er en liten filmsnutt om disse programmene.Marbotic er et annet program for matematikk.


Her får du med tall i brikker fra 1-10. Det er er flere forskjellige måter å regne på her. Denne gangen prøvde vi ut regnestykker.

Her har barnet kommer frem til at 4+4 er 8. Under hvert 4 tall var det 4 prikker. Da barna trykket på prikkene føyk de bort ved = tegnet. Da var det bare for barnet å finne brikken 8.

Slik fortsatte vi og lage ulike regnestykker..

Her ser dere at prikkene er forsvunnet over til = tegnet. Her måtte tallet 1 og 8 legges på iPad for å få 18. Så selv dette regnestykke fikk de til, etter litt øving med diverse regnestykker.


Se og hør sangen til IKT og lekSkal teste ut flere Marbotic programmer. IKT og lek - Lek deg til læring

Ikke nøl, ta kontakt for inspirasjonskurs.
Ta kontakt for inspirasjonskurs
290 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page