top of page
 • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Rugged Robot programmeres «over the Rainbow», i den store skattejakten etter tall og bokstaver.

Oppdatert: 2. sep. 2023

Bak barnehagen på Andungen barnehage har vi laget en Rugged Robot bane, som er blitt masse brukt.  ( HEI BANEN) Av ulike grunner har det stort sett bare vært min gruppe som har brukt banen. Dette har jeg gjort noe med.


Jeg har har malt ruter i regnbuens farger på en plate, denne kan jeg enkelt i dra frem i uteleken. Da kan liten og stor være med. GØY!!

Til denne banen og banen bak barnehagen, har jeg laget mange ulike oppgaver som går under navnet " Over the Rainbow". Det er fordi Rugged Robot kjører over regnbuen, på jakt etter skatten. Så er navnet litt fengende, syntes jeg. Snart får vi vår egen versjon av sangen " Over the Rainbow"

Oppgavene jeg ønsker å skrive litt om denne gangen, er om den stor skattejakten med Ruggen Robot. Skattekartet har jeg tatt med drone, her kan barna se barnehagen fra luften. Hvordan begynner spillet slik at barna kan gå på skattejakt?


 • Ut i rutefeltet ligger det mange kort med oppgaver. Her må barna velge det kortet man ønsker å programmere Rugged Robot bort til. Barnet som prøver seg, teller rutene bort til oppgaven. Derreter samme antall på roboten.

 • Ettersom jeg bruker den nevnte platen, så er jeg på fremsiden av barnehagen, der alle 110 barn leker. Så jeg får stadig besøk av nye barn, som ønsker å prøve.


 • Når roboten kommer frem til oppgaven snur barnet kortet, her finner de et bildet av denne banen. Her får barnet beskjed om hvor de skal plassere piraten og Rugged Robot. For noen barn er det lett og lese av kortet og plassere riktig, mens andre barn trenger hjelp. Da spør de gjerne andre barn om hjelp, eller den voksne.


 • Før barnet begynner å programmere seg bort til piraten, spør jeg dem om hvilke oppgaver de ønsker. Leke med tall eller Leke med bokstaver. Da putter jeg feks tall oppi skattekisten.


 • Vi er jo alle vokst opp med at skatten ligger der regnbuen slutter. Så her må barna programmere Rugged Robot bort dit piraten er. Han kan nemlig gi fra seg et skattekart, som viser hvor skatten er. Mens roboten kjører bort mot piraten, spilles sangen " Over the Rainbow".


 • Skattekartet blir levert til barnet med et kryss, hvor skatten ligger. Barna er ivri etter å hjelpe med å krysse ut hvor skattekisten skal gjemmes på uteområdet. Etter de har krysset ut, går de å gjemmer skatten. Da er det klart for barnet som skal programmere Rugged Robot.


 • Barna som skal på skattejakt, studerer det laminerte kartet over barnehagen. Når barna skjønner hvor skatten er, setter de fart mot målet.


 • Applausen er stor blant de andre barna, når kisten er funnet et sted på barnehage området. Hvilken oppgave venter?


 • Er det bokstaver skal barna prøve å sette sammen et ord. Ikke lett, men noen får det til. Mens andre får god hjelp av barna eller en voksen.


 • Om det er prikker, så skal barnet skrive tallet på mengden. Er det tall, skal de tegne antall prikker som tallet viser.


Jeg syntes det er fenomenalt å bruke dette i utetiden. Barn helt i startet av 3 års alderen og opp til førskolealder er med når vi leker oss med spillet " Over the Rainbow". Så her er det bare å hive seg rundt og lage nye spennende " Over the rainbow" oppgaver til denne ivrige og nysgjerrige gjengen fra Andungen Barnehage.

 

Ønsker du inspirasjonskurs? Ta kontakt her


留言


bottom of page