top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Loti-Bot: Blokkprogrammering og kreativ bygging med entusiastiske barn!

Oppdatert: 7. feb.

Dette innlegget er laget med hjelp fra ChatGPT.

I dag var en spennende dag for gjengen, da de utforsket mulighetene med Loti-Bot, en inspirerende robot som åpnet døren for spennende oppdagelser.

Barna deltok ivrig i å skape og programmere sin egen løype for Loti-Bot ved hjelp av blokkprogrammering. Denne tilnærmingen gjorde det enkelt for dem å forstå grunnleggende programmeringskonsepter på en leken og engasjerende måte.

Løypene tok form gjennom bruk av duploklosser og magnetklosser, noe som ikke bare stimulerte kreativiteten deres, men også introduserte dem til grunnleggende ingeniørferdigheter. Gjennom samspillet mellom bygging og programmering ble barna utfordret til å tenke kritisk og løse problemer på en morsom måte.

Loti-Bot ble raskt hjertet i leken, og barna ble overrasket av gleden og spenningen det brakte til utforskningen deres. Den lille roboten ble ikke bare et verktøy for programmering, men også et kreativt redskap som inspirerte barna til å se teknologi på en lekfull måte.

Denne interaktive opplevelsen med Loti-Bot bidro ikke bare til å bygge grunnleggende digitale ferdigheter, men også til å skape et miljø der barna følte seg trygge og inspirerte til å utforske teknologiens verden. I dag ble ikke bare en dag med lek og læring, men også et minne om hvordan teknologi kan være en kilde til glede og utforskning for de yngste. 🤖✨

 

1. Programmerbar robot: Loti-Bot er en programmerbar robot som gir barn muligheten til å utforske grunnleggende programmeringskonsepter gjennom en brukervennlig tilnærming.


2. Blokkprogrammering: Loti-Bot støtter blokkprogrammering, en visuell tilnærming der barn kan dra og slippe digitale blokker for å skape sekvenser og instruksjoner for robotens bevegelser.


3. Kreativ lek med duplo og magneter: Loti-Bot blir ofte brukt i kreative lekeaktiviteter der barn bygger løyper ved hjelp av duploklosser og magnetklosser, og deretter programmerer roboten gjennom disse banene.


4. Enkel og Interaktiv brukeropplevelse: Loti-Bot er designet for å gi en enkel og interaktiv brukeropplevelse, noe som gjør den egnet for barn i ulike aldre og erfaringsnivåer.


5. Stimulerer problemløsning og kritisk Tenkning: Gjennom utforskning med Loti-Bot stimuleres barns evne til problemløsning og kritisk tenkning når de møter utfordringer knyttet til å lage løyper og programmere robotens bevegelser.Her er en film fra da min gjeng testet ut Loti-Bot for første gang.
6 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page