top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Matematikk: Tall, mengde, telling og QR-koder

Oppdatert: 24. mai 2021


Vi bruker tall i hverdagen i forskjellige situasjoner. Barn skal oppleve og bli kjent med forskjellige måter tall kan brukes på gjennom lek og utforskning i barnehagen.

Jeg har laget tydelige prikker til hvert tall. Har også skreve tallet med bokstaver og lagt inn bilde av fingre som passer med tallet.

I rammeplanen er det vektlagt at barnehagen skal bidra til at barna «leker og eksperimenterer med tall, mengde og telling og får erfaring med ulike måter å uttrykke dette på».

I denne leken skal barna først finne tallet. For å finne tallet må de bruke iPad og skanne koden. Når tallet er funnet, må barna finne ut hvilket tall dette er. Ved hvert tall har jeg plassert fingrer som de kan kan telle på, om de er usikre på tallet.

I dette tilfelle var tallet åtte. Så da var det tilbake til midtsirkelen og finne tallet åtte og henge opp på posten.

Men husker barna hvor dette var igjen ? Det er jo litt av treningen i dette spillet. Er de usikre, så må de frem med skanneren finne 8 tallet igjen. Etter dette så var det bort til den andre siden og finne mengden til 8. Barna fikk god trim:)

På denne siden finner barna kun mengden til tallene. Da må det telles antall prikker. På bildet over kan du se at barna har funnet mengden til 6 og 5.

Det var en kjempe populær aktivitet. Barna var veldig nysgjerrig på hvilken tall som lå bak kodene. Denne gutten på bildet, holdt på i nesten 1 time. Han lekte leken 2 ganger.

Det er ikke tvil om leken går rett inn i det rammeplanen skriver om tall. Jeg har mange gode kreative planer rundt " Tall leken" Det er bare å følge med.

Det tar jo litt tid å lage tall og bokstaver, men har du lyst å komme på kurs til meg? Da vil du få alt digitalt, men ikke qrkodene. Det får du til etter kurset:) Påmelding kurs her

 

Velg 2 kurspakker fra følgende liste:

  • Puppet Pals

  • Book Creator

  • QR-Koder

  • Programmering

Jeg anbefaler Book Creator og QR-koder. Det eneste dere trenger å investere i er:

  • iPad

  • Apper ( Ca 150kr )

Programmering er gøy og lærerikt, men det koster å investere. Påmelding kurs


258 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page