top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Ozobot og duplo - Som hånd i hanske

Jeg begynner å få litt oversikt over hva som befinner seg av roboter til barnehager. Den nye roboten som har kommet til IKT og Lek er Ozobot. Jeg har sett at det er noen barnehager som bruker denne roboten. Endelig skal jeg få leke med den, naturligvis sammen med barna.

På samme vis som med mTinny, så tok vi turen innom YouTube for å se hvordan Ozobot kan brukes.

Noen av dere husker kanskje den nokså irriterte Streken på barne-TV. ( Om du er snart 50 år😅) Ozobot og Streken har en likhet, de følger en strek.

Men der stopper sammenligningen. Ved å bruke tusjene som følger med kan du styre roboten akkurat dit du ønsker.

Hovedfargen og duplo

Når veien til Ozobot skal strekes opp, er det den svarte tusjen som brukes. Tegner barna en ring, så kjører roboten i ring. Litt lengre nede står litt om de andre fargene og kommandoer.

Hva passer Ozobot sammen med? Tok ikke lange tiden før vi hadde funnet det perfekte tilbehøret til den lille roboten.


«Selvfølgelig, vi må lage et duplo landskap. Fin måte å blande det digitale og analoge«

Så da var det frem med duplokassen og lage veier med den svarte tusjen. Langs veien til Ozobot bygget vi med duploklosser.

Programmering

Det finnes ulike kommandoer som kan brukes for gi beskjeder til Ozobot. På arkene som følger med, kan barna kikke på fargene til de ulike kommandoene.

Vi har startet med 2 ulike kommandoer:


  • Blå - Rød -Blå ( Snu)

  • Svart - Grønn - Svart - Rød ( Venstre)


Når barna skulle bruke kommandoene fra arket som følger med, så trengte de ikke se mer enn et par ganger. De tar det så utrolig raskt. Imponert.

Med å lage de små rundingene og den svarte streken leser Ozobot hva den skal gjøre. Ganske fantastisk. Og ikke minst fin læring av de ulike fargene.

Hos meg ble Ozobot godt mottatt og de ville svært gjerne leke mer med både Ozobot og duplo. « Som hånd i hanske» spør du meg.

Godt nyttår🎉Ta gjerne kontakt for inspirasjonskurs. 27 og 28 januar er jeg i Trondheim for å holde kurs😊


72 visninger0 kommentarer

Kommentarer


bottom of page