top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Plugo Count - Matematikk på en gøy og spennende måte.

Oppdatert: 8. des. 2022

Shifu Plugo er en serie av lærerike, intuitive og spennende måter å spille og leke seg til å kunne stave, telle, regne, spille musikk, tenke logisk og mye mer.

For en stund siden skrev jeg litt om Plugo Link. Et strålende program, der barna skal lære om logikk, om geometri og om å overføre digital konstruksjon og sekvenser til fysiske ting. Anbefales.

Nå er turen kommet til Plugo Count, et utrolig gøy og lærerikt matematikk program. Du bestemmer selv om nivået skal være for barnehager eller skoler.

Vi tok turen først innom verdensrommet med en rakett. Første stopp er planeten Merkur.

Her blir barna møtt av 2 ildkuler. Da hører barna en stemme på klingene bergens som sier:


Hvor mange ildkuler ser du?

Når barna har telt ildkulene, må de se i boksen etter det riktige tallet. Deretter plassere tallet på den gule «hånden». « Du er flink» kommer det fra bergens stemmen.

Er det feil tall, får de beskjed hvilket feil tall som som er på hånden. « Og må prøve helt til det blir rett.

På turen i verdensrommet er det mange ulike oppgaver:


  • Hvilket tall hører du nå?

  • Hvilket tall er høyest/lavest?

  • Hvilket tall er oddetall?

  • Hvilket tall kommer etter/før..,?

  • Ikke minst lærer fakta om verdensrommet

Barna hos meg fulgte godt med hele veien og snakket med hverandre for å løse matteoppgavene. De ble kjempe stolte når de fikk riktig svar. Naturligvis.

Forventer ikke at barna skal lære seg oddetall, men jeg hukka av for dette i menyen. Er det skolebarn, kan man selvfølgelig bruke:

  • Deling

  • Addisjon

  • Subtraksjon

  • Multiplikasjon

Det er mange ulike reiser man kan prøve seg på. Vi besøkte en lama som skulle skrive en historie. Her fikk vi de samme oppgavene som over, men her måtte barna telle antall blekk flasker på disken til lamaen og bli med en tur på yoga time. Men lamaen invitere barna med på mange spennende steder.

Min barnegruppe som er med å prøver dette er 4 år. En av favorittene historiene er reven Numerbo. Han skal på jakt etter det magiske U16- brygget. Her kommer også de samme spørsmålene, men da i en annen setting. Noe som er gøy, spennende og lærerikt.

Etter at barna har prøvd en god stund på de ulike meny forslagene, kommer vi til en litt mer vanskelig oppgave. « Littel Dana’s adventure.

Her går det på tid. Svarer barna rett, kommer de seg videre i det spennende eventyret. Svarer de feil, må de starte på nytt. Her veksler språket mellom engelsk og norsk.

Barna som fikk prøve dette spillet er 4 år. De var veldig fornøyde og kjenner jeg dem rett er de klar imorgen igjen. Anbefales.
76 visninger0 kommentarer

תגובות


bottom of page