top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Plutselig ramlet det en larve ned fra treet på Bragdøya - Da var det frem med mikroskopet

Oppdatert: 11. okt. 2023

Hver onsdag er det tur til Bragdøya. Vi blir hentet med båt kl 10.00. Dette er en dag liten og stor ser frem til med stor glede.

På turene til Bragdøya, tar jeg alltid med meg iPad og mikroskopet. Om det er noe barna syntes er stas å kikke etter, så er det insekter. Denne dagen på Bragdøya, i strålende solskinn, ramlet det en larve ned fra et tre. Akkurat der vi satt og spiste, rett utenfor lavvoen.

Etter maten gikk vi inn for å kikke på larven. Det var ihverfall det som var meningen, men dessverre var vi litt uheldig. Ivrigheten om å komme inn i lavvoen, ente med at vi mistet larven.

Det ble iverksatt stor leteaksjon etter denne larven. Etter litt tid roper et barn at larven er funnet. Den var dø. Det var nok litt mange voksen bein og barne bein, som var skyld i det. Men sånt skjer. Uansett ønsket vi å kikke på denne larven.

Easi- Scope ble koblet opp til en telefon og vi kunne studere den sammen. Barna syntes det var kjempe stas å kikke på på larven i mikroskopet. Den ble jo kjempe stor.

(Tok med meg feil iPad, den hadde ikke appen til mikroskopet)

Slik ser den ut når vi tok bilder med mikroskopet. Man kan selvfølgelig bruke luper og diverse, men det er jo en helt annen opplevelse med mikroskopet. I tillegg kan flere barn se samtidig.

"Har dere som barnehage lite penger, men å ønsker investere i digitale verktøy? Ja da er dette mikroskopet du bør kjøpe. Perfekt for barnehender og enkelt å bruke.

Etter å ha kikka på larven en stund, ønsket de å se på klærene. Stas å se fleecegenseren sitt mønster.

Vi rakk også en tur innom "Eventyrland" og Trollet Harald på Bragdøya. Han kommer snart til å gi barna en grønn duk. Hva barna skal med den, kan du lese om en annen gang. Tror det blir tøft og spennende.

Nok en dag med masse opplevelser er over for denne gang. Sees neste onsdag, Bragdøya🌞

 

Bestill gjerne et inspirasjonskurs. Klikk her


댓글


bottom of page