top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

1 år med Bee-Bot og Blue-Bot: - Gøy så se hvor godt barna jobber sammen.

Oppdatert: 24. mai 2021

Nå har barna lekt med Bee-Bot og Blue-Bot i nøyaktig 1 år. Det er utrolig gøy å se utviklingen til barnegruppen. Det er fler og fler som syntes det er gøy og spennende. Men aller artigst: Barna hjelper hverandre og får det til.

En dag forrige uke så delte jeg barna i grupper. Jeg fortalte dem at vi skulle hjelpe hverandre med å lage en Bee-Bot bane. Jeg satte frem kasse med magnet klosser og barna måtte hente klossene de trengte.

Uten å fortelle hva som var lurest å gjøre med klossene, lot jeg dem bare jobbe som de ønsket. Som du ser på bildet er det mange fine hele firkanter, men for at barna skal kunne enklere telle antall trykk på Bee-Bot og Blue Bot er det en fordel at....ser du hva jeg mener?

Det var jo noen som syntes det var mer spennende å lage hus til Blue-Bot og co. Gøy å se datadyrene kjøre ned huset😊

Tilbake til gjengen som prøvde seg på å lage seg en bane. Jeg spurte om de greide å programmer dyrene rundt banen. Barna startet med å telle firkantene 1-2-3-4 osv og deretter like mange trykk på Blue-Bot... men til stadighet, så kjørte den bare utenfor banen. Jeg ba dem bli med meg bort til en av de andre gruppene. - Se her, hva har disse barna gjort, som ikke dere har?

Gruppa som ikke hadde fått det helt til, kikka en stund på denne banen. -Aha...Kjellis de har samme farge i firkantene og ulike farger etter hverandre. Gutt 4 1/2 år. Gruppa løp tilbake og prøvde seg igjen.

Så da var det tilbake for prøve ut det de nettopp hadde lært. Jeg er skikkelig imponert over denne gjengen. De sluker alt og det kuleste er jo at de syntes det er gøy.

Her nærmer de seg klart til testing. Banen ble så lang at jeg spurte dem om de kunne se at de hadde laget en stor bokstav.

Etter å ha kikket en stund, så ble de enig om at det lå en STOR "P" på gulvet. Denne gruppen var kjempe fornøyd.

Nå var tiden inne for å prøve Bee-Bot på banen. Barna telte og telte. Testet og testet og til slutt så fikk de det til. Se gjerne filmen over.

Under ser du bilder fra alle gruppene. Det er godt de skal være i barnehagen 1 år til. Dette kan bli spennende🇳🇴🥳

Ønsker du å jobbe med programmering i barnehagen, ja så er Bee-Bot og Blue-Bot en perfekt start. Lykke til🙌


 

Ta gjerne kontakt for inspirasjonskurs. Les mer her😊


111 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page