top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Barna lagde eventyr med Puppet Pals

Oppdatert: 24. mai 2021

Som jeg har skrevet før, så er Puppet Pals en fantastisk app. Den gir rom for at barn kan være så kreativ de bare ønsker. Dette er et digitalt dukketeater. I dag skulle barna være regissør og lage sitt eget eventyr.

Først måtte jeg bare vise dem litt hvordan appen fungerte og litt hva man faktisk kan bruke til å lage film. Når barna hadde blitt introdusert for appen, så var det bare å hive seg rundt.

Vi delte barna i fire grupper og gikk i gang med planlegging av eventyret.

Etter å ha planlagt litt, gikk de og hentet rekvisita som de ville bruke til filmen sin. Min gruppe gikk for:

  • Hulken

  • Dinosaur

  • Neshorn

  • Ark og fargeblyanter til å tegne bakgrunner.

Eventyret skulle handle om en boksekamp mellom dinosaur og hulken. Her blir dinosauren klargjort for filminnspilling😉

Her klargjøres hulken for filmen.

En bakgrunn må de også ha. Gruppa bestemte seg for at dette måtte være en boksering. Vi googlet for å se en boksering. Et barn tok på seg oppgaven for tegne dette.

Etter at filmen var spilt inn, så var det selvfølgelig en filmpremiere på alle filmene. Barna kom frem og presentert filmen sin, før den ble vist.

Jeg syntes det er viktig å lage en liten greie rundt aktiviteten. Mange ulike måter å gjøre det på. Hos oss ble det skole. Lærer Knut var lærer og ruslet rundt i klasserommet mens han forklarte litt om Puppet Pals. Lurer du på om du får det til? Det gjør du! Lykke til! Ta gjerne kontakt for inspirasjonskurs


Her er noen klipp fra filmene.


Ha en god helg:)

170 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page