top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Puppet Pals aktivitet

Oppdatert: 24. mai 2021

På fredager er de eldste barna samlet for å lese fra boka vår « Den fantastiske Mikkel Rev» av Roald Dahl. Knall god bok som handler om rever som jages av noen slemme mennesker. Anbefales.

Jeg pleier å ta bilder med iPad av de sidene som skal leses og kobler opp iPad til smartboard. Dette for at alle skal kunne se bildene. Selvfølgelig sletter jeg bildene etterpå😊

Er du på jakt etter enkle lærerike apper? Da er Puppet Pals perfekt for deg og dine barn. Jeg bruker programmet mye og da ofte etter lesestunden. Enten om barna tegner fra boka eller bruker ting de har i barnehagen.

Vi brukte figurer fra barnehagen

I denne saken tok barna bilder av ting og la det inn i appen.

Når figurene var funnet, begynte samarbeidet om å lage historien. Her får barna god øvelse på å vente på tur og i tillegg høre hva de andre har på hjertet.

Det taes bilder og redigeres. Når skuespillerne og bakgrunnen er klar, kan de begynne å spille inn historien som et digitalt dukketeater.

Ifølge rammeplanen skal personalet:

Legge til rette for at barn utforsker, leker, lærer og selv skaper noe gjennom digitale uttrykksformer.

Det som er fint med Puppet Pals er at funksjonene er enkle å lære for barna. Barna lærer dem kjapt og kan etter mine erfaringer, hjelpe andre barn. Jeg har holdt kurs for barna, og da fikk de selvsagt Puppet Pals kursbevis. Les her.

Puppet Pals er også fin å bruke opp mot rammeplanen: Kommunikasjon, språk og tekst.

Da vi var ferdig ble filmen vist på storskjem, der barna ble kjempe stolte av sin film.

Fikk tegne oppgave fra Politiet

Førskolebarna fikk en tegne oppgave fra politiet. De skulle lage en tegning som var om trafikken. Det ble noen flotte tegninger.

Etterpå utfordret jeg barna til å lage et digitalt dukketeater av tegningene. Da tok de flere bilder av tegningen sin og lagde film av dette.

Noen hentet frem action helter. Som du ser, Puppet Pals kan brukes på mange ulike måter.

Ønsker du inspirasjonkurs digitalt eller at jeg kommer på besøk. Klikk her

Viste du at Puppet Pals er fra 2011? Men for en gøyal app å bruke, så om du ikke har lastet den ned, gjør det i dag🙃. AppStore

Håper du liker siden min og blir litt inspirert. Har du tips til hva jeg bør teste ut og skrive om? Send mail til: post@iktoglek.com


mvh

Kjellis

110 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page