top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

QR-koder: Tall gjemsel

Oppdatert: 24. mai 2021

Å lære å telle er ikke gjort på 1,2,3. I alle fall ikke hvis barnet også skal forstå innholdet i de magiske tallene. Her gir jeg deg et godt tips som kan være til alternativ hjelp hos barnehage barn som vil inn i tallenes verden.

Lek er det viktigste som skjer i barnehagen. Vi som jobber i barnehagen vet at barn er nyskjerrig og at gjennom lek så lærer de masse. I uteleken i dag prøvde noen barn seg på «TALL GJEMSEL«

ElgUlf

Vår lek startet med ElgUlf som ikke var så flink med tall. Så han håpte på at barna kunne hjelpe han med å lære tall. ElgUlf prøvde å telle det han hadde med seg i sekken, uten stor suksess. Men heldigvis var det noen barn som kunne hjelpe han.


Laminerte ark og telefon

Da leken vår startet fikk hver gruppe et laminert A4 ark med tallene 1 til 10 i ruter, en telefon og en whiteborard tusj.

10 poster - 10 qrkoder - 10 tall

Det henger poster ute på trær og vegger der det står et tall og en QR kode. Vi går til den nærmeste først og krysser av tallet på det laminerte arket. Når vi scanner koden kommer det opp et nytt tall.

Hvor er posten med QR kode tallet?

Da gjelder det å finne posten med det tallet. Når vi finner tallet, krysser vi på det laminerte arket og scanner QR koden slik at det dukker opp et nytt tall. Slik holder vi på til tall arket er ferdig kryssa.

Hva er hensikten?

Vi øver på tall gjenkjennelse. For de eldste var det ganske enkelt å gjenkjenne tallene, vanskeligere for treåringene.

Turtaking

Så øver vi turtaking. Både på hvem som skal scanne og krysse på det laminerte arket. Her holdes gruppen samlet og motivert ved at alle får scanne og krysse, det blir også rettferdig.

Aktiv med det digitale verktøy

Vi får også en god treningsøkt ut av dette. Arkene henger i ulendt terreng og vi springer, detter og hopper frem og tilbake til vi er gode og varme.

Konkurranse

Det er jo også en konkurranse så vi skynder oss for å vinne. Samtidig må vi vente på hverandre for dette er en gruppeoppgave.

Hukommelse

Det som klart kommer fram i løpet av leken er at man også trener hukommelsen. Det gjelder å huske hvor vi har sett tallene slik at vi slipper å løpe så mye frem og tilbake. Her er det noen som er helt rå av barna til å huske!

Til slutt når det laminerte arket er ferdig krysset får barna i oppgave å legge tallkortene 1 til 10 i riktig rekkefølge.

Her ser vi at barna samarbeider om oppgaven, men noen av barna korrigerer og ordner på korta ettersom de har full kontroll på tallrekkefølgen, mens dette er vanskeligere for andre.

En morsom og engasjerende lek der vi jobber godt sammen som gruppe. Særlig gøy å gjøre ute! Les mer om QR-koder her

Og ElgUlf blei litt klokere på tall, så vi avsluttet aktiviteten med å synge " indianersangen" God helg!


Ønsker du å bli inspirert til å bruke det digitale verktøy? Garanterer god stemming og latter. Og selvsagt blir du inspirert til å bruke det digitale verktøy. Velkommen. Trykk her for å komme til bestilling av kurs


Takk for at du klikket deg innom.

Mvh

Kjell Gunnar Ytre-Eide
518 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page