top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Rollelek med bamser - Røntgen og blodprøver

Oppdatert: 24. mai 2021


Rollelek er gøy og viktig i en barnehagehverdag. I dag lekte vi bamsesykehus. Alle barna hadde med seg favoritt bamsen. De var selvsagt blitt syke, så derfor måtte sykehuset kontaktes. Her sjekker bamsene inn.

Etter dette gikk de på venteværelset. Her ventet barna til de hørte nummeret deres ble ropt opp.

Blodprøver


I avdelingen blodprøve hadde Erlend, min kollega ordnet leke blod og ordentlig sprøyter. Bildet under forteller alt🤩 Dette skjedde når bamsen tok blodprøver:

  • Dr. Erlend snakket med barna om blodprøver og om hva som skulle skje.

  • Barna ga fra seg bamsen til Dr Erlend. Bamsen ble lagt på et teppe med en ballong med blod under.

  • Kanyle gjennom bamsen og sugde fra ballongen.

  • Plaster.

Mens noen bamser tok blodprøver måtte andre opereres. Med litt plaster, teip, bandasje og masse annet, ble barna førsteklasses operasjonsledere.

Røntgen

Røntgenmaskinen var også ganske virkelig. Jeg fant et bilde på google, som var røntgenbilde av en bamse. Laget 15 ulike bilder av bamsen med ting som var kommet inn i kroppen hans. Under ser dere et eksempel på et slikt bilde. Her har det på en merkelig måte kommet en duplo klosse inn i kroppen. Det ble laget QR-koder av alle bildene.

Når barna kom til røntgensenteret, måtte de levere bamsejournalen og fortelle hvor bamsen hadde vondt.

Bamsene ble lagt inn inn i røntgenmaskin. Fikk på seg QR-kode jakka og ei operasjons hette. Klar for røntgen. Endelig skulle vi finne ut hvorfor bamsen hadde så fryktelig vondt.

Her var det en apekatt som var klar for å ta bildet av kroppen.

QR-koden ble lagt der apen hadde vondt, på den måten var det litt enklere å operere riktig sted:)


Her kan vi se at apekatten har vært litt uheldig å fått en duplo kloss i beinet.

Barna kunne følge med fra venteværelse på de ulike røntgen bildene. Det var stor spenning hver gang bildene ble tatt. Hva har bamsen fått i seg?

Det var rett til operasjonsbordet. Skulle ikke tro barna hadde gjort noe annet i sitt liv. :) Bamsen måtte inn røntgenmaskinen for å sjekke at klossen var operert ut av kroppen. Og det var den.

Det var ikke bare bamsene som skulle ta røntgen. Plutselig var det noen barn som ville prøve maskinen. Her har jammen barnet fått i seg et lego hjul.


Det var en kjempe gøy rollelek, som var svært populær. Det ble mye skanning av koder denne dagen. Og ikke minst litervis med blod og masse meter med bandasje.

Nå har barnehagen kjøpt inn bøttevis med meter av hvit duk. Så nå skal vi bli et skikkelig sykehus.

God helg og takk for at du klikket deg inn.

1 046 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page