top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Programmering med Rugged Robot - Imponert over hvor gode barna er blitt.

Oppdatert: 23. mai 2022

Nå har vi begynt å bruke vår utendørse programmeringsbane. En bane barna har hjulpet med å bygge. Klikk her

Banen ble bygd for den store og robuste roboten Rugged Robot. Den er storebroren til de små robotene Bee-Bot og Blue-Bot.

I stede for å lage en haug med ruter på terrassebordet for programmering, har jeg plassert en programmeringstavle foran hver bokstav.

I starten vil jeg henge opp en ferdig programmert » vei» for barna, så kan de etterhvert lage en » vei» selv. Målet er en stang med rosa bånd på. Greier de å treffe den, så har de programmert riktig.

Siden dette var første gang jeg praktiserte denne måten å programmere på, hadde jeg ikke store forventninger. Men fy søren og imponert jeg ble i dag.

Dette er en perfekt måte å lære tall og retninger. (Dette er frivilig i uteleken)


Jeg står ved programmeringtavlen og spør:


Hvilket tall er dette?

Da svarer de feks 5. Deretter spør jeg:


Hvilken vei peker pilen?

Når barna har sagt riktig tall og retning, prøver de å trykke dette inn på Rugged Robot. Når dette var gjort, trykket de på GO, for å få roboten til å kjøre.

Etterpå fant de ut at en skulle lese kommandoene og den andre skulle trykke inn det som ble sagt. Helt fantastisk, spør du meg, for et samarbeid!!

Etterpå kom det til flere barn, som var nyskjerrig. Så da var det frem med alle Rugged robot, dermed kunne 5 barn programmere samtidig.


Litt morsomt akkurat dette; Jeg fant frem robotene og tenkte at jeg kunne hjelpe en av gangen. Da jeg oppdaget at alle fulgte med, ble det programmering på alle fem samtidig.

Da alle mente at de hadde trykket inn kommandoene jeg hadde sagt, prøvde vi en og en. Noen kom nesten frem til « målet« mens andre kunne ikke skjønne hvorfor roboten kjørte rett frem.


Barna ga seg ikke, de ville prøve engang til. Jeg forklarte at de må telle antall pip når de trykker.

Etter den infoen, prøvde barna seg igjen. Må si jeg ble imponert, da jeg så at 2 av 5 roboter kom i mål.

Vi snakker om barn som akkurat har fylt 5 år. Men selv 3 og 4 åringene som deltok, syntes det var veldig spennende å leke med Rugged Robot.


Så her kommer vi til å ha mye gøy fremover. Hva med å kjøre rundt med qrkode og iPad linket til en høytaler. Mye gøy i vente..

Klikk på taggs og kom til noen flere innlegg om Rugged Robot. Se gjerne filmsnutten.


137 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page