top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Sertifkat til Bee-Bot og Blue-Bot

Oppdatert: 24. mai 2021

Et nytt barnehage år har startet og nye barn ønsker å bli kjent med Bee-Bot og Blue-Bot. I år har jeg lyst å prøve å gjøre barna, foreldre og personalet enda mer nyskjerrig på disse dyrene.


Sertifikat

Men hvordan skal jeg få det til? Det var da jeg kom på å lage et sertifikat, som jeg vet ungene kommer til å være stolte over. Og dette vil de vise frem til denne gruppen jeg nevnte over. Jo flere som blir nyskjerrig, jo mer kreative og gøyere blir det å jobbe med Bee-Bot og Blue-Bot. Det tror jeg.


Nybegynnere

Nybegynnere som ikke helt får det til, begynner med øvelseskjøring sertifikat. Så da jobber vi med å bli kjent med pilene på ryggen. Nå barna har skjønt litt hvordan man programmerer dyrene, ja så prøver de seg på neste sertifikat.

Barn i alle aldre har i dag fått prøve

å programmere datadyrene. Det var stas å få sertifikatet.

På bildet over er det et barn som prøver seg på sertifikat C. Her skal de programmer Blue-Bot frem og tilbake i fire ruter. Dette gjør de 3 ganger, før de får overlevert sertifikat C.

Neste sertifikat er klasse B. Her skal barna øve seg på å kjøre rett frem og svinge. Da kan vi øve på høyre og venstre.

  • Rett fram

  • Venstre

  • Høyre

På bildet under ser du de ulike banene jeg har laget. Det var bare noe jeg laget i full fart, så kanskje kommer det noen forandringer her. Men gøy var det.

Jeg delte ut et sertifikat klasse B i går. Men det var til en gutt som har lekt med Bee-Bot tidligere. Så til mandag, ville han prøve seg på Klasse A.

En fin øvelse på å lære seg telling og forskjellen på høyre og venstre.

På bildet ser du at barnet teller rutene før det blir trykket på kappene. Noen barn trykker og teller samtidig.

Store og små var nysgjerrige på Bee-Bot og Blue -Bot.

For å kunne få klasse A, må barna greie å programmere data dyrene til å kjøre i en firkant. Så for vi se hvor mange som syntes dette blir gøy fremover. QR-koden som er på sertifikatet er ment til foreldrene til barna. Scanner de den, så får de se da jeg ble intervjuet av Statped om Bee-Bot og Blue-Bot. Se her


Har Du lyst å komme på inspirasjonskurs? Ta kontakt her


Mvh

Kjell Gunnar Ytre-Eide

IKT og lek

Post@iktoglek.com

270 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page