top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Sphero Specdrums: La fargene bestemme tonene

Oppdatert: 10. apr. 2021

Dette er noe av det artigste jeg har prøvd på lenge. Har lenge prøvd å få kjøpt dette fra utlandet, men uten suksess. Men endelig er det kommet til Norge. Så hva er det som er så kult med dette?

Med Sphero specdrums kan du spille på alt med farge - klær, veggdekorasjon. Sphero specdrums har innebygde fargesensorer som gjør det mulig å lese fargen på hva du holder den mot. Du bestemmer deg for hva du skal spille på hvilken farge, hvor som helst.

Specdrums ringer fungerer ikke bare på den medfølgende Play Pad. Men også på alt av farger du kan oppspore i barnehagen og skolen.

Ikke bare kan barna lage fantastiske rytmer og melodier, men det er en utmerket måte å lære farger på. Hvor er gul fargen? hvilken lyd har gulfargen? hvilken lyd har blå? osv..

Nå har jeg ikke brukt dette mye, fikk Specdrums rett etter påske. Men kan med sikkerhet si at dette en noe av det kuleste jeg har prøvd på lang tid.

La barna utforske lydene og fargene sammen. Kanskje kan de fargelegge et kjempe stort piano i sammen. Eller barna kan finne frem regntøyet sitt, det pleier å han mange sterke farger. Det er bare å prøve seg frem.

Fikk et barn til å fargelegge på et ark, for å vise dem at det kunne bli et magisk piano. Øynene ble store da de plasserte ringene på arket og det kom lyd. Bruker barna andre farger, kan du på en enkel måte juster dette i appen. Ringene leser fargen.

Barn etter barn syntes det var fantastisk å oppleve at disse to ringene kunne trylle ut lyder. Selv jeg blir svært fascinert over denne teknologien. Det er skikkelige mektige lyder/beats som kommer ut av høyttaleren.

På iPad kan man følge med på hvilken tangenter man bruker. De lange fargene gir noe beats. Her kan du velge, ved å laste ned diverse sjangere. Filmmusikk, rap, pop, rock osv....

Jeg kommer sikkert til å skrive mer om Specdrums og ulike måter å jobbe med denne artige saken. Blir garantert filmmusikk, som barna lager...

🎼" Let the music play". Ha en musikalsk uke.


 

Under kan du se litt film når barna prøver. Musikken er det dessverrre meg som står for😱. Rakk ikke å ta noen opptak av barna🤔

- Sava, dette er gøy🥳🥳

Mvh Kjellis 🥳🥳

Trenger din barnehage eller skole et lite spark til å komme igang?

Jeg holder inspirasjonskurs. Har gode referanser. Les mer her

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram.


Her er Specdrums sin film:135 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page