top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Julegave - Trebrikke med bildet av barna

Oppdatert: 31. des. 2021


Satt og kikket på Instagram og kom over et firma som solgte julekuler med bilder av familiemedlemmer. Det var her jeg kom over ideen om å lage trebrikke med bildet av barna. Jeg fant rester av et tre fra Ekornskogen og sagde noen tynne brikker.

Ta bilder

Først måtte barna ta bilder av hverandre. Jeg rigget telefonen min på et stativ, slik at det bare var for barna å stille seg opp og trykke. Etterpå sendte jeg bildene via AirPlay til de 3 iPadene som ble brukt.

Redigering

Jeg jobbet med 3 barn om gangen i alderen 3-6 år. På forhånd hadde jeg rigget meg med bord og skjerm. Dette for å fange oppmerksomheten til barna. Her fikk barna bruke appen CC Express. Den ene iPad var koblet opp på skjermen, så jeg pekte hvor de skulle trykke for å redigere.

Gøy at barna i 3 årsalderen fikk dette til og syntes det var stas.

På bildet under har jenta akkurat redigert bort bakgrunnen, slik at bare hodet hennes kan sees.

Word

Bildene ble lagt inn i Word, for å få de på lik størrelse som trebrikken. Vi skrev ut bildene, som det var stor stas å hente.

Saks

Barna hadde ikke trengt å redigere bort bakgrunn på bildet sitt, men jeg syntes det var gøy å vise dem at det finnes gode apper som kan trylle litt. Barna fant frem saksen og klippet bort det som ikke skulle være med på bildet.


«Noe jeg syntes er viktig ved bruken av det digitale verktøy er at det skal være et hjelpemiddel for det analoge.

Lim og glitter

Når bildet var klippet ut, kunne barna velge den trebrikken de ville ha. Bildet sitt limte de på med dekopasje lim og pyntet med glitter.

Glitter rundt bilde og på baksiden.

Når alt var tørket var det bare å båre hull i trebrikken og feste en trå i hullet. Og vips så har barna og de voksne, laget en fin julegave til sine nærmeste. Det stemmer vel det? Jonas , Mathias , Gunnhild😂. Og meg, da🎅🏻😊

Ha et godt nyttår og ta gjerne kontakt for et inspirasjonkurs. Fredag 28 januar er jeg i Trondheim. Jobber du i nærheten, ta gjerne kontakt.196 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page