top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Triathlon - En strålende dag

Oppdatert: 25. jun. 2021


Ideen Eldste datteren min på 13 år kom hjem og fortalte at de hadde hatt triathlon på skolen. Det tok ikke lang tid før jeg tenkte « Hmm dette må jeg prøve med barnehagebarn «

Rett ved sjøen

Andungen Barnehage, hvor jeg jobber ligger 100 m fra sjøen. I tillegg kan vi disponere er meget stor gressplen. Som du leser, ligger jo alt tilrette for å lage en barnevennlig triathlon. For vi har også investert i en flott sykkelbane.

Startnummer

Overrekkelse av startnummer var av det høytidelige slaget. Barna fikk gå på den rødløper for å få startnummer.


Oppvarming

Man kan jo ikke hive seg rett ut i konkurranse, uten å ha varme opp. Så da var det å hoppe opp og ned til god trenings musikk.

Første øvelse

Klar - ferdig - GÅ. Barna sykla på trehjul og tohjul sykkel. Deler av gruppa heia på sykelistene, så bytta de etterpå. Viktig å heie på hverandre. Etter å ha syklet ca 200m, var vi klar for neste øvelse.

Andre øvelse

På nyklippet gressplen og godt merket løype på 300 m var barna klare for løpe. Her løp barna i pulje, de aller minste satt av gårde først. Barn og voksne fant frem de beste heia ropene, slik at alle greide og turte å løpe.

Tredje øvelse

Dette var den gøyeste og tøffeste øvelsen. Her var det merket med bånd uti vannet. Barna kunne velge om å svømme eller vasse.

Etter svømmeturen, var det å løpe opp en liten bakke og rett i mål. Mens musikken dundret ut av høytalerne, sto barna og jublet og heiet på hverandre. Stolte barn.

Det er jo litt gøy å høre når en 4 åring forteller at han gleder seg til triathlon. Og da vet hvilke øvelser som skal gjennomføres.

Grilling

Det var skikkelig sørlandssommer denne dagen, så vi fant frem grillen. Etter endt konkurranse, der alle var vinnere var magen svært sulten. Vi serverte grillpølser, som gikk ned på høykant.

Diplom

Selvsagt må barna ha diplom for sitt første triathlon. Her ble selvsagt « We are the champion« spilt, når barna stolt kom opp og hentet diplomen.

Hektisk

Til slike dager er det svært viktig at alle voksne gønner på. Noe mine kollegaer til gangs gjorde. ( igjen) Telling - solkrem - telling - grilling - delta - telling - engasjere - heie- telle til 22 barn. Godt jobba😊

Skapte forventninger

Det er jo litt å gjøre klart til en slik dag. Da er det ekstra gøy å se hvor mye barna setter pris på at vi gjør det lille ekstra. To dager før, hang vi opp plakater om løpet. Det skapte store forventninger og glede hos barna.

Rigging og ryddig

Til rigging og rydding var det flere barn som ville være med. Noe de selvsagt fikk lov til. For en dag!

En strålende dag med triathlon er over på palmekysten. God helg.


98 visninger0 kommentarer
bottom of page