top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Egenprodusert Bee-Bot tunneler laget av yoghurt bokser

Oppdatert: 24. mai 2021

I dag har vi laget og prøvd ut ulike tunneler til Bee-Bot og Blue-Bot. Hver uke får vi store yoghurt bokser. Så i dag fant jeg frem saksa og laget ulike åpninger i boksene.


Barna fant frem klistremerker og pyntet tunnelene og jeg laminerte noen bilder til å ha på toppen. Så dette er rett og slett gjenbruk.

Tror vi skal ha mye gøy fremover med dette. De første barna som prøvde tunnelene var faktisk helt nede i 2 års alderen. Jeg rigget meg til på uteplassen og det tok ikke lang tid før det var en stor gjeng med barn rundt meg. Kjempe stas!

Det vi gjorde i dag var at vi telte antall ruter frem til f.eks garasjen og fikk kjørt Bee-Bot til riktig sted. Gjorde det rimelig greit for 2 åringene, ved å sette garasjen 2 rute unna Bee-Bot. Jeg hjalp litt til med å finne riktig knapp. Men for en jubel når data-dyret kjørte inn i garasjen🤩. Skikkelig mestringsfølelse.

Senere på dagen fant jeg en treplate, som jeg strekte opp i 15x15cm ruter. Her fikk barna tegnet litt ulike motiver. Etter dette programmerte de seg igjennom de ulike tunnelene. Selvsagt måtte jeg veilede dem. Mange av dem har ikke prøvd dette.

Tunnelene har ulike åpninger, men har laget en garasje som er "mål" når vi programmerer Bee-Bot.

Onsdag 9 oktober skal jeg ha inspirasjonskurs på Andungen Barnehage. Les mer her

Takk for at du følger meg på sosiale medier. Ta kontakt for inspirasjonskurs for din barnehage.

Her er en liten filmsnutt fra saken.


104 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page