top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Barna laget aktivitets poster til uteleken, ved hjelp av fotografering og redigering.

Oppdatert: 24. mai 2021

En gruppe barn var med på å lage poster til dagens lek, som var stafett. Her skulle de først bygge noe av duplo eller magneter i ulik farge og størrelse.

Når de hadde bygget ferdig, så skulle de ta bilde av det de hadde laget.

Da var vi kommet frem til redigering i appen Adobe Photoshop Mix. For alt som er rundt klossene på bildet skulle bort. Alle de 4 barna var samlet foran smartboard, klare for å lære litt om redigering.

Alle åpnet programmet og fant frem sine bilder av duplo og magnet klosser. Vi gikk gjennom redigering steg for steg. Jeg viste ikonene på tavla og barna trykket på iPad. Til slutt hadde ALLE greid å redigere bildet sitt inn på en bakgrunn jeg hadde laget på forhånd.

De skrev så ut plakaten og laminerte den sammen med en voksen.

Plakatene ble kjempe fine. Senere på dagen samlet jeg barna ved sklia.

Plakatene var opp på toppen og ved siden lå materiell. Barna stilte seg i flere rader og en og en klatret opp og prøvde å bygge/kopiere det samme som de så på plakaten.

Når de var ferdige løp de ned, så var det nestemann sin tur.

Hva fikk så barna ut av dette? Først og fremst masse mestringsopplevelse ved å få sitt produkt brukt i en lek som de andre barna fikk være med på.

Barna fikk mange lærings opplevelser ved hvordan man lager en plakat og hva man kan bruke den til. Under ser du et lite utvalg hva barna laget selv. Klossene til hvert motiv ble lagt i en pose. Greit å finne klossene, når posten skal brukes😉

I selve stafetten er det ikke å vinne som er viktig, men konsentrasjon og fokus på form og farge.

Her øver man på matematikk i praksis! I tillegg øves det på turtaking og leken gir også motorisk utfordring ved at barna må klatre opp for å løse oppgaven.

Dette er gøy lek, som passer for alle alderstrinn. Man lager bare ulike vanskelighetsgrader. Denne leken skal jeg virkelig utvikle, har noen gøye planer.....


Ønsker du å la barna lage postene selv, finnes det mange andre redigeringsprogrammer, enn det jeg har brukt. Men, Adobe Photoshop Mix er veldig enkelt å bruke i barnegruppen.
Σχόλια


bottom of page