top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Den perfekte appen til førskolegruppa

Oppdatert: 7. jun. 2021


Skolesekken Nå nærmer det seg en ny hverdag for førskolebarna. Mange spente barn har vært og kjøpt seg en skolesekk. Når de setter sine bein innenfor døra, har de fleste en sekk som er fylt opp med masse lærdom.

Digital fremtid

Mange barn og foreldre er spente på hva som møter dem. Noe som jeg vet vil møte barna er Book Creator. Barna vil få utdelt en iPad, som har appen Book Creator. ( I mitt område)

Fortrinn I to uker har jeg vært i en ny kohort med førskolebarn. Denne tiden har jeg brukt på å presentere ulike digitale verktøy. Dette til stor stas hos barna. Hvor trygt og godt er det ikke å si « Å det har jeg prøvd i barnehagen, jeg kan vise deg»

Hva har du med deg i dag, Kjellis ? Ei jente på førskolegruppa

Samlingsstund

Denne uken hadde jeg samlingsstund for alle de 16 barna. Her presenterte jeg Book Creator. Startet samlingen med litt skuespill og lek. Barna var delt inn i 8 grupper og hver gruppe hadde 1 iPad.

Ny kohort

Målet med denne nye kohorten, var at førskolebarna skulle bli kjent med hverandre. Vi er en stor barnehage, så pga korona har dette vært vanskelig å bli godt kjent.

Tilbake til Book Creator

På skjermen kunne barna følge med når jeg gikk igjennom menyen til Book Creator.

Barna gjorde ulike oppgaver på hver punkt i menyen.

  • Foto

  • Tegne

  • Lese inn lyd

  • Skrive navnet sitt

Som mange sikkert har lest tidligere er mitt mål med digitale verktøy er bl.a at barna skal få mestringsfølelse og kunne hjelpe andre barn.

Er skolesekken litt for tungt lastet med usikkerhet, skal de ihvertfall få et fortrinn med de ulike digitale verktøy.

Lastet ned appen

Når barna kom hjem fra barnehagen den dagen vi hadde jobbet med Book Creator, var det flere av barna som fikk foreldrene til å laste ned appen.


Kjellis, jeg brukte Book Creator hjemme i går. Lagde bok om middagen vår. Førskole jente

Diplom

Når vi var ferdige med samlingsstund, var det utdeling av flotte diplomer. Stolte barn kom å hentet premien.


Barnehage skole overgang

Fra høsten skal det inn i årsplanen til mange barnehager i Kristiansand om at barna skal gjøres kjent med Book Creator, før de begynner på skolen. Noe jeg syntes er helt fantastisk.


Ta gjerne kontakt for inspirasjonskurs

Anbefalt

Har dere planer om å starte opp med digitale verktøy, så må jeg bare si at Book Creator er perfekt å begynne med. Trykk på taggen nederst, så kommer du til alt jeg har skrevet om denne appen.

Til slutt vil jeg komme med en oppfordring: Lær barna at de må spør om å ta bilder. Gjelder selvsagt oss voksne også. Spør du barna?

218 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page