top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Book Creator og dyreparken

Oppdatert: 24. mai 2021

Sist onsdag var vi i Kristiansand dyrepark. Sekken var pakket med mat, iPad og antibac. Målet for turen var å lage en dyrebok i Book Creator.


Dagen før hadde vi en gjennomgang med hvordan appen fungerte. Jeg satte opp ulike dyr på avdelingen der barna øvde på ta bilder og tegne. Sammen med barna laget vi også en liten liste over hva vi skulle ta bilder av. Så vi var godt forberedt til turen.

Det var ikke mye folk denne dagen, så de eneste vi stort sett møtte var de kjente dyrepasserne. Vi møtte dem i villmarka. Selvsagt måtte de også inn i boka vår.

Dyreparken har mange spennende dyr. Her traff vi på tigrene. De lå der å lata seg i sola og var enkle å ta bilder av.

Tigerne har et tøft innendørs bur, så da kom vi veldig nærme. Spesielt for de barna som brukte zoom.

Jeg spurte barna om de trodde det var plass til en sjiraff i iPaden. Hodet og halsen ville kanskje ikke få plass i bildet? Dette måtte de selvsagt finne ut av. Det fine med appen er at man kan også tegne. Så her kan du se at de har tatt bilder og tegnet dyret. Og ja, barna syntes det var godt at de fikk plass til sjiraffen.

Vi gikk og gikk denne dagen. Barna ønsket å ta bider av ulven, så da var det bare å komme seg av sted dit. Men før vi kom der, så var vi innom Kutoppen. Her traff vi dyr som lever på bondegården.

Det var svært vanskelig å få bilder av ulven. Men på bildene under, ser man at de har knipset bilder av dyrepasseren, uteområdet til ulven og en rev.

Neste dag samlet jeg barna foran Prowise skjermen og kikket på bøkene de hadde laget. Barna var svært stolte når de kunne vise boken til de andre.

Bøkene fikk de også med seg hjem.

Nå skal vi i dyreparken til onsdag. Da skal jeg prøve å la barna dikte en bok i Skriv og Les.

Dagen før så setter vi oss ned å dikter en historie og blir enig om hvilket bilder vi trenger i dyreparken. Så sette vi dem rett inn i boka, mens vi rusler rundt i parken.


Og et lite tips til dere som bor langt borte fra en dyrepark. Sett opp dyrene på avdelingen eller på uteområdet og lek at dere skal i dyreparken. Lykke til!

103 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page