• Kjell Gunnar Ytre-Eide

En engasjert barnegruppe - Julebyen 2020

Oppdatert: april 4

Da var adventsamlingen med julebyen over. Det har vært utrolig gøy å se de engasjerte barna. Hver eneste dag har 24 barn samlet seg og gjort seg klar for advents samling. Dette er barn i alderen 3 år til førskolealder. Mye lek i byen, utenom samling. Store barn hjalp de litt yngre barna med å programmere. Andre barn programmerte Bee-bot langt inn i byen, slik at vi måtte ha lete aksjon inne i byen;)

I byen er det 24 hus, som alle har et nummer fra 1-24. Her skal de programmere Bee-Bot eller Blue-Bot bort til dagens tall. For at det skal være enklere å programmere har jeg laget et kart over byen. Da sitter vi sammen og teller antall ruter. Det antallet vi kommer frem til overføres til Bee-Bot. Dermed kjører han bort til riktig hus.

Hva fant barna i husene?

Da Bee-Bot stoppet ved dagens hus, kunne barna åpne og hente frem 2 QRkoder.

På kodene scannet barna frem Jon Blund. Der han fortalte om barns rettigheter. Noen rettigheter kom over flere ganger, men med ulike barnetegninger. For å si det sånn, barna gjenkjente rettighetene. Men det er jo bra.

Den andre koden som ble scannet, var dagens bilde fra det digitale mikroskopet. Slik ser dette mikroskopet ut. Det forstørrer opp til 43x forstørrelse.

Før du kikker lengre ned; Hva ser du i det digitale mikroskopet? Slike bilder hadde jeg laget 24 stk av. Det var noen vanskelige og noen enke.

Forslagene til barna har vært gode og det er kun et par ganger barna ikke har skjønt hva det er. Dette bilde greide barna etter noen få tips.

Selvfølgelig kom rampenissen og la igjen en QRkode hver eneste dag. Den koden fant barna i postkassen hans. Stort sett var filmene slik at barna kunne feks gå inn i garderoben og se resultatet av hva rampenissen hadde gjort.

Da var det bare å komme seg bort til den magiske scannemaskinen og se hva rampenissen hadde gjort.

Her kan du se et eksempel på en film. Den er laget fryktelig raskt, gjerne kort tid før samlingen.

Her er barna på vei inn i garderoben for å se på rampestrekene. God latter og undring fra barnegruppen.

Selvfølgelig sang vi julesanger, sangene lå strødd utover gulvet, så det var bare for kalenderbarnet å trekke den sangen ho eller han ønsket.

Etterpå var det å få pepperkake hjertet.

Etter at det lille røde hjertet var hengt opp i vinduet, var samlingen komplett.

Her kan du se filmen fra julebyen.

Hva syntes barna om julebyen, noe som er selvsagt det viktigste. For å være helt sikkert, så har jeg stilt et barn noen spørsmål:


1. Hva syntes du om julekalenderen vi har på Villanden?

- Den var veldig kul


2. Hva var det du fant inne i husene?

-Jeg fant qrkoder om Jon Blund og dagnes bilde. (