top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Jakter på bokstavene til sitt eget navn med Bee-Bot og Marbotic.


I dette blogginnlegget utforsker vi en spennende aktivitet som kombinerer skriving og teknologi: Barna vil først skrive navnene sine og deretter finne de fysiske bokstavene til det interaktive spillet Marbotic.


Barna får utdelt en blyant og et ark for å skrive ned navnet sitt. Dette hjelper dem med å gjøre oppgaven litt enklere.

Når barna har skrevet ned navnet sitt, tar de med seg lappen til esken med de fysiske bokstavene.

Deretter legger de ut én etter én bokstav i feltet i Hverdagsbyen. Når alle bokstavene er lagt ut, er barnet klart til å programmere Bee-Bot bort til bokstavene.

Når barna har telt ruter opp til den første bokstaven, trykker de dette inn på roboten og trykker "GO".

Hvis barna har trykket riktig, tar de den fysiske bokstaven og trykker den ned på det interaktive spillet Marbotic. Da vil barna se avtrykket av bokstaven, og en stemme vil lese opp bokstaven. Når alle bokstavene er funnet og trykket inn, vil barna kunne høre navnet sitt bli lest opp med norsk stemme.

Barna har nå utforsket bokstaver og tall mens de har hatt frilek. Jeg gleder meg til å se hva barna og jeg skal utforske i Hverdagsbyen neste gang, et prosjekt vi jobber med hver torsdag. Les om prosjektet her.

"Takk for at du leste dette! Jeg håper det har gitt litt inspirasjon til dine førskolebarn eller barn som er interessert i å leke med tall og roboter."

 

Ta kontakt for inspirasjonskurs. Klikk her


44 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page