top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Kardemomme by - var et kjempe prosjekt

Oppdatert: 30. apr. 2023

Fra hverdagsbyen til Kardemomme by var et supert prosjekt. Vi startet med å demonterer Hverdagsbyen. Deretter var det frem med male penselen, for å male hus og muren rundt. Alle var med stor som liten.

Lagde personene Byen kunne jo ikke være tom for mennesker, så barna lagde de ulike figurene som hører til i byen. Det har vært helt konge å se hvor populære og gøye de var å leke med. Alle viste feks hvem politimester Bastian var. Plutselig var det noen som styrte han og sang sangen hans.

Rollelek og fotografering

Jeg syntes Kardemomme by er en fantastisk by. Vi tok med oss barna på tur til byen. Her lekte vi rollelek, tenk hele byen for oss selv. Kjempe gøy å løpe rundt i byen og leke. Denne byen er min gamle arbeidsplass. En pensjonert trikkefører Syversen

Når vi var i byen tok barna noen bilder av husene, som vi brukte på våre hus.


QR-koder

Alle husene hadde qrkoder, som var linket til Spotify . Når barna Scannet koden på huset til Tante Sofie, ble sangen spilt på en liten høyttaler i byen.


Fortelling og bruk av menneskene En morgen var det noen barn som hørte på historien til Kardemomme by. Mens historien ble fortalt, flyttet de rundt på menneskene i byen i takt med historien. Det var litt gøy å se. På bildet under, skal røverne avsted for å røve Tante Sofie.

Greenscreen

🚒« Jeg har aldri før slukket brannen i Tobias sitt tårn» Gutt 3,5 år.

I brannvernsuka var det full fyr i tårnet til Tobias😊 Noen barn spylte og andre fulgte med på skjermen inne😊 Spennende og gøy🚒

Programmering Selvsagt ble Bee-Bot brukt masse. Programmerings dyrene kjørte på trikkeskinnene i byen. Noen bare trykket, mens andre prøvde å komme seg frem til målet.

Magnetklosser

Ellers er det som i vår tidligere by, Hverdagsbyen at det digitale og analoge møttes. Magnetklossene ble veldig mye brukt. Lagde hemmelige ganger i byen. Bildet er hentet fra skumle dager i Kardemommeby.


Sang Kitt er en robot som kan filme og ta opp lyd. I vår by fikk den ulike klær, slik at barna kunne synge inn de ulike Kardemomme by sangene. Stas å høre det etterpå.

Game over

Nå er byen pakket sammen, noen barn syntes det var litt rart.

» Å hade Tante Sofie» Sa de når ho lå oppi kassa, klar for å settes i boden. Kanskje dukker gjengen opp?

Nytt prosjekt

Nå er vi klare for vårt neste prosjekt: Ekorn skogen, som også blir vår julekalender. Mer om dette senere.


Vi gleder oss😊


Bilder fra Kardemomme by:


Comments


bottom of page