top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Litt fra min digitale og analoge uke😉

Oppdatert: 4. apr. 2021


Denne uken har vi som vanlig jobbet med litt ulike aktiviteter.


»Min familie»

Her jobber vi med et hefte som har ulike oppgaver om familier. ( Sikkert kjent for mange) Vi snakker om de ulike familie sammensetningene, hvilken ulike jobber som finnes, hva barna vil bli når de blir voksne og mye, mye mer:)

IKT Etterhvert brukte vi Prowise skjermen. Barna skulle velge hus og plassere de personene de ønsket skulle bo i huset. Mange artige samtaler ble det ut av dette.

«Jeg syntes det er viktig å blande barnehage hverdagen med det analoge og digitale».

Troll - iPad - mikrofon

På onsdag var vi på tur til Justneshalvøya. Her kan barna gå på en fantastisk flott sti. Underveis dukker det opp små og store troll. Barna tok bilder med iPad og jeg tok frem mikrofonen, slik at barna kunne fortelle sin historie om de ulike trollene.

Dette jobber vi videre med på mandag. Da kobler vi opp alt av utstyr opp på storskjem. Hører på historiene som er blitt fortalt og skriver det inn i programmet Skriv og Les. Barna tok bilder også, så vi går igjennom bildene og legger dem inn i boka. Alle får boka med hjem.


LEK: Bonden og trollene

Bonden trenger stein til huset sitt. Men det er svært få steiner å finne. Når bonden går for å legger seg, kommer trollene ut av hula si for å rydde i skogen.

Trollene jobber og jobber til melodien »Dovregubben Hall» Når melodien går mot slutten, må trollene skyndte seg inn i hula. De som IKKE kommer inn blir til stein.

Melodien « morgenstemning « blir spilt når bonden kommer. Han blir super glad når han ser de nye steinene som er kommet. De vil han bruke til huset sitt og bærer steinene på plass. Etter å ha spilt noen ganger dovregubben Hall og morgenstemning, nærmer huset seg ferdig.

Bonden gleder seg til å vise kona det nye steinhuset sitt. Han legger seg for natta. Mens han sover og »Dovregubben Hall spiller, kommer troll- feen. Feen strør støv på trollbarna og de våkner da til live. De løper rett inn i hula si. Da spilles det morgenstemming og bonden har med seg kona for å vise huset... Overraskelsen blir stor da huset er borte. Slutt.

Barna digger leken og latteren er høy når de ser skuffelsen til kona og mannen. 😉

Her er noen bilder som barna tok på turen på Justneshalvøya.


Sphero Bolt

Etter turen rusla vi bort til fotballbingen og lekte litt med tall. Barna skulle fjernstyre Sphero Bolt bort til de ulike tallene som jeg hadde plassert ut.

Jeg ga beskjed til ungene hvilket tall de skulle kjøre bort til. Så var det bare å ha tungen rett i munnen og styre kula bort til tallet med iPad. Etterpå lekte de tikken med kulene.


God helg😊

43 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page