top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Vi lagde vår egen lydbok - Skriv og Les og Creaza

Min barnegruppe har i en periode hørt litt på lydbok i appen Polylino. Dette fenger veldig hos mine barn. Det var slik jeg kom på ideen om å lage en lydbok med barna.

Denne dagen var vi 13 barn i alderen 3-5 år. Alle som ønsket skulle få lov å bestemme sin del av historien. På forhånd hadde jeg rigget opp programmet Skriv og Les og undervisning programmet Creaza. I Creaza kan man blant annet lage podcast.

For at vi skulle komme i riktig stemning, fant jeg også frem noen flagg. For boka skulle handle om 17 mai.

Barna kom inn i rommet og jeg tryllet oss inn inn «17 mai verden». For at alle ikke skulle prate i munnen på hverandre, sendte jeg rundt klatremus. Den som holdt den kunne fortelle.

«Når jeg tryller barna inn i ulike situasjoner, tar de hendene frem, lukker øynene. Sammen teller vi til 3 , så BANG vi befinner oss på spennende plasser. Langt fra Barnehagen«

Bokas tittel ble « 17 mai - Trollet Harald « Det er vårt troll på Bragdøya. Barna fortalte og jeg skrev i programmet Skriv og Les. Alle barna valgte også bilder til sin tekst. Vi kan søke etter bilder i søkemotoren.


«Bildene i Skriv og Les er linket opp til Pixabay, en gratis bildetjeneste»

Nå boka var ferdig, fikk alle barna et eksemplar hver.

Straks etter at vi var ferdig med å skrive boka, ble den lest inn i Creaza. I utetiden tok jeg med meg Mac‘en ut. Da kunne de som ville være med å legge til lyder til boka. Det blir jo litt mer ekte, når du hører noen går eller ramler i vannet….

Når lydene til boka var lagt inn, ble lydfilen lagt ut på Spotify, via programmet Anchor.

Så da er det bare å kikke i boka og høre fortellingen på Spotify. Hør gjerne historien her

«Kan tror barna kjente igjen sin historie de hadde laget«

 

Vi lagde vårt eget bibliotek, med Skriv og Les bøkene. Les mer her

147 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page