top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Orboot Earth - Hjelp Shifu med å løse ulike mysterier

Oppdatert: 8. des. 2022

Dette er litt kult. En stor globus med masse motiver, som landene i verden er mest kjent for. Og ved hjelp av iPad/telefon skal man løse ulike oppgaver i Orboot Earth.

Sammen med barna har vi testet ut litt av spillet. Fra menyen valgte vi AR UTFORSKA og MYSTERIER. Det finnes ikke norsk stemmer, men svensk er en grei erstatning.

AR UTFORSKA

Her skal du holde iPad/telefon mot noen stjerner som er plassert ved de ulike dyrene.

Når barna gjør dette, kommer det opp mye info om noen dyr som er typisk for det landet. Mens vi leker oss litt, så pratet vi om de ulike landene vi var innom. Har du reist på ferie dit? Er det varmt der hele året?

Ettersom det snakkes svensk og at det er litt mye info om dyrene, konsentrerte vi oss om hva dyrene spiser. Da er det 4-5 alternativer på høyreside. Barna skal prøve å finne det rette alternativet ved å føre maten bort til dyret med fingeren. Da blir det enten " Nei, takk" eller " Ja, takk".

Vi hadde gode samtaler om hva hver enkelt dyr spiste. Er dette noen vi mennesker spiser? Eller kjenner vi noen norske bondegårds dyr som spiser dette? Hvilken farge er det? Husker du at du har spist dette? Hva er din favoritt mat?

Mysterier

Her kommer grunnen til at jeg ønsket å skrive om Orboot Earth. Ettersom det jeg har skrevet nettopp, " er helt ok", så er dette derimot veldig gøy og populært hos barna. Vi skal hjelpe den lille gutten Shifu med å løse ulike mysterier. Hvor finner vi " Kronjuvelen"? Det er mange ulike oppgaver, men barna valgte denne.

Reiser rundt i verden

En stemme forteller litt fakta om det vi skal finne, før vi må legge ut på en reise.

Vi tar med oss passet og stempelet og er klare for å reise på jakt etter den store Kronjuvelen.

Barna må løse ca 4 oppgaver, før de har funnet Kronjuvelen. I hver oppgave får de en ledetråd, som gjør at dette er perfekt for barnehagebarn. Ledetråden er et bilde nede i høyre hjørne på iPad, dette bildet må de finne på globusen.

«Hintet under er pizza. Da må de finne hjemlandet for pizza. Etter at barna har reist til Italia, ja selvsagt fått stempel i passet, reiste de videre etter at de fikk neste hint»

Når bildet er funnet, så holder barna iPad/telefon over bildet. Og vips så får de applaus og historien fortsetter frem til man har funnet kronjuvelen.

Når Shifu har kommet hjem er han klar for å legge seg, for å være opplagt for neste mysterie.

Den delen av spillet imponerte meg, så nå gleder jeg meg til å teste ut resten av spillet. Følte jeg var tilbake til bøkene om Finn Willy bøkene.

Litt fakta:

Med Med Orboot Earth kan barna bli kjent med vår egen planet gjennom engasjerende og interaktiv AR. Barna kan utforske ulike land på globusen, som også inneholder 400 underverker og 1000 faktaopplysninger om dyreliv, monumenter, oppfinnelser, kulturer, mat og kart over hele planeten.


Comments


bottom of page