top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Rugged Robot og søppelsortering - Hva skal i de ulike dunkene?


Vi har hatt søppelsortering som et tema tidligere i år. Der vi har snakket om søppel og gikk rundt i nærmiljøet og plukket søppel. Vi har besøkt Returkraft i Kristiansand. I prosjektet har vi også brukt Book Creator og lagd masse gøy med forming.

Nå var turen kommer til Rugged Robot og HEI - Banen.

Til dette opplegget har jeg tatt bilder av ulike ting fra barnehagen. Noe de ser hver dag, som feks plaster. Hvor skal det kastes etter bruk? Hvert bilde med søppel, har fått redigert inn riktig søppeldunk.

Når barna kom bort til «søpla» kunne de velge hva de ville kaste. Når valget var tatt, kikka de nærmere på bildet og kunne se hvilken søppeldunk som skulle brukes.


Deretter måtte de velge den Rugged Robot, som hadde den riktige fargen på QR- koden. Fargen er lik som dunkene. På QR- koden er det en lydfil som gratulerer med riktig programmering. Se film lengre nede.

Før de tok med seg roboten bort til «HEI» banen, måtte de finne den miniatyr søppeldunken på programmerings banen.

Da var alt klart for å programmere Rugged Robot til den riktige søppeldunken. Jeg pekte på tallrekka som var satt opp, som ville lede dem til dunken barna valgte.

Men bare om de trykket riktig med antall trykk og retning på pilene på roboten.

Når Rugged Robot startet turen mot søppeldunken, var spenningen høy for å se om den var riktig programmert og riktig søppeldunk. Med på turen var det 2 QR- koder på en stang.

Om programmeringen stemmer, stopper roboten like foran iPad. Her blir den scannet og en stemme forteller dem om

det er riktig søppeldunk. Om det er riktig, blir det stor jubel fra høytaleren. Og barna er storfornøyde.


Om barna hadde sagt brun dunk til plaster, ville jeg snudd QR-koden. Da ville de hørt: »Det var feil, prøv igjen» Her har barna og jeg lest inn stemmen til QR-Koden.

Rugged Robot er en super utendørs og innendørs robot. Som barn ned i 3 årsalderen liker å leke med. Da vi var på tur med barna dagen før, var det en gutt på 3 år som spurte;

«Kjellis, kan vi leke med Rugged Robot»

Denne leken er med på bevisstgjøre hva som skal kastes hvor. Et supplement til alt annet vi formidler om søppel.

Se filmsnutt når QR-Koden blir scannet:

Les mer om Rugged Robot her


184 visninger0 kommentarer

Commenti


bottom of page