top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Skap forventninger hos barna

Oppdatert: 1. okt. 2018Jeg har prøvd å lage litt forventninger hos barna for et løp vi skal ha i barnehagen. Jeg har brukt appen Enlight til å lage plakater. Dette programmet finnes kun på iPad og iPhone. Liker du bilde behandling så kan jeg anbefale dette programmet. Plakatene er skrevet ut i A3 format og hengt opp inne i barnehagen.

iMovie

Ved hjelp av iMovie så har jeg laget en trailer/reklame film til selve løpet. Jeg tok med meg barna utenfor barnehagen. Hadde med meg 2 kamera ( iPhone og GoPro) Filmet barna når de løp i diverse retninger. Jo mer råmaterial, jo enklere blir det å lage filmen.

Tips om filming: : Jeg satte ned GoPro kamera på bakken, slik at barna løp og hoppet over GoPro. Samtidig filmet jeg med iPhonen fra en annen vinkel. Disse film snuttene tar seg godt ut i filmen.

HVORDAN LAGER DU EN TRAILER/

Trykk på trailer og du kommer til menyen.


Alle Apple produkter har appen iMovie. Om du har mye film materiell, har du et godt utgangspunkt for å lage en fin reklamefilm/trailer. Velg hvilken "mal" du vil bruke. Anbefaler at du tar en titt på de malene du kan velge, før du lager film. ( Selvsagt ikke nødvendig)

Nederst ligger en link til YouTube om hvordan du lager film.


Nå er det bare å legge inn tekst og film/bilder, der du ser bilder av figurer. I det blåe feltet kan du legge inn den teksten du ønsker. Musikken er allerede bestemt.


Når du kommer til råmaterialet ditt, trykk på linja og det kommer opp et gult felt, som markerer hva som vil bli lagt inn i filmen. Da fortsetter du bare til alle figurene er blitt fylt opp av film/bilder.

Trykk på ferdig ( oppe til venstre ) og lagre filmen. Da blir filmen lagt under kamerarullen på Appel enheten din.Har lagt en link til YouTube.

Har du spørsmål? Ta kontakt her17 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page