top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Smartlek: Labyrinten fra NRK Super:)

Oppdatert: 10. apr. 2021


På NRK super har de et veldig populært tv program som heter Labyrinten. Her får de oppgaver som må løses for å komme videre. Dette ville jeg prøve i barnehagen hvor jeg jobber.

Ofte ser det enkelt ut i hodet, men å få gjennomført dette i praksis er av og til noe helt annet.

Jeg syntes det ble veldig bra! Barna var med fra første sekund. Skal prøve å forklare leken våres, som det må sies har et forberdings potensial. Men det er gøy! Vi er 25 barn og 5 voksne med på leken. 1 voksen leker "Truls". Dem andre 4 voksne følger hvert sitt lag!

Oppgave1 : Vannstaffet

oppgave2: Kasteball

Oppgave3: Spikring

Oppgave4: Finn nøkkelen


Her sitter " Truls og gir beskjed om hva de skal se etter. Mellom hver oppgave må barna møte opp hos "Truls. Det laget som er først ferdig med oppgaven får lov å besøke " Truls" først.

1. Oppgave: Finn en balje med vann , kopper 4 stk 1,5 liter flasker. Fyll faskene opp med vann! Og gå tilbake til " Truls" for ny beskjed!

Oppgave 2: Finn klovnen som henger på en vegg og treff med minst 1 ball i munnen!

(Her må lagene som kommer etter det første laget vente på tur.)


Her må det siktes!


Oppgave 3: Alle på laget må slå ned 1 spiker! Her er det lagt frem 4 hammere!

( Barna vet ikke helt hvor de skal gå før " Truls" gir dem noe hint for å finne oppgave 3)

Når alle på laget har slått ned spikeren, må laget skyndte seg til " Truls" ( som vanlig) og få tips om hva dem skal se etter i fjerde oppgave!
Oppgave 4:

Finn nøkkelen og finn ut hvor den passer! Bring med beskjed som som dere finner og dere er vinneren av konkurransen! Det enste barna får vite er at nøkkelen ligger høyt oppe og på fremsiden av barnhagen!

Laget som kom først fra spikringen får selvsagt muligheter først til å finne nøkkelen! De andre lagene venter på avstand, før de får samme oppgave.


Det var meninen at " Truls" skulle ringe opp den ipad du ser her! Det er jo sinnsykt kult! Men nettet var nede! Dermed ble det bildet av klovn og stemmen til " Truls"

DA var det bare å begynne å leite etter nøkkelen:)

Laget som fant denne lappen først , vant leken! MEN, som " Truls" sa på slutten av leken! Alle er vinnere! Leken handler om mestring og lytte til beskjeder! Gøy lek! Kan anbefales.

125 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page