top of page
  • Forfatterens bildeKjell Gunnar Ytre-Eide

Spennende lek med greenscreen: Redd dukkene fra lavaen og haier

Oppdatert: 29. okt. 2023

IKT rommet

Jeg er utrolig priviligert på Andungen Barnehage, der jeg har fått tildelt et eget IKT-rom. Det er et rom som er både stort og flott. Jeg kan ikke annet enn å si at jeg er svært takknemlig for denne muligheten. Her har jeg rikelig med plass til å utføre morsomme aktiviteter.

Balanse løype

På tirsdag dekket jeg hele gulvet med en stor grønn duk. Jeg koblet telefonen min med Do Ink-appen til Prowiser-skjermen, slik at jeg kunne vise “live” green screen-effekter, og det var skikkelig kult.

På den grønne duken plaserte jeg ut balansebrettet som dannet en liten sti. Ved siden av stien plasserte jeg noen dukker som måtte reddes fra å “brenne opp.”

På TV-skjermen kunne barna se lavaen som strømmet mellom balansebrettene.

Redd dukker og bamser

Da de første barna kom inn i rommet og så oppsettet mitt, ble de utrolig nysgjerrige. Under et av balansebrettene hadde jeg gjemt en liten høyttaler som spilte skumle Halloween-lyder. Det ble en spennende atmosfære i rommet.


Vi var klare for den første utfordringen i lavaen, der målet var å redde så mange dukker som mulig fra å smelte.

Barna kikket på TV-skjermen og lyttet til lydene fra høyttaleren. Spenningen var til å ta og føle på.


Barna balanserte forsiktig bortover, bøyde seg ned og reddet dukker en etter en. Snart hadde de armene fulle av dukker.

Det var viktig å komme seg tilbake i sikkerhet før de havnet i vulkanen full av lava, noe som ville vært en krise. Heldigvis klarte barna å unngå lavaen og kom tilbake glade og fornøyde. Vel, noe falt litt ut, men vi blåste på brannsåret, slik at det ble godt igjen.

Trekk kø-lapp

Dette var en aktivitet jeg gjennomførte i barnehagens frilek, så da flere barn fikk se hva som skjedde i IKT-rommet, strømmet det inn mange barn. Da var det bare å hente frem mine hjemmelagde kø-lapper, som fungerte utmerket.

Det var aldri uenigheter om hvem som skulle være neste, og jeg slapp å bruke tid på å organisere rekkefølgen.


Siden denne aktiviteten aldri hadde blitt prøvd tidligere, begynte jeg å få spennende ideer. Hva om jeg satte opp to greenscreen-vegger i tillegg til teppet på gulvet? Dette ville jeg prøve når barna kom inn fra utendørslek.

Filmer fra Pixabay

Da vi kom inn i rommet, rigget jeg opp utstyret igjen og spurte barna hva slags bakgrunn de ønsket nå. Barna ønsket å se haier som svømte rundt, så jeg søkte på Pixabay og fant den perfekte videoen.


I vår lille balansebane svømte det nå noen haier. Barnas oppgave var å plukke opp hender i ulike farger. De som satt på “land” heiet på de som var ute på dette spennende oppdraget.

“Hvorfor forsvinner den grønne hånden som ligger i havet?” lurte barna på, da de følte seg som tryllekunstnere"

Det var utrolig effektfullt å se haiene på veggene og gulvet, og det falt i god smak hos barna. Nesten hele avdelingen kom innom for å prøve det.

Nå begynner tankene mine å spinne for å finne nye morsomme aktiviteter vi kan gjøre med greenscreen i IKT-rommet. Ta gjerne en kikk på filmen.


 

Bestill gjerne et inspirasjonskurs.

Les gjerne mitt innlegg om skjermbruk i barnehagen og skolen. Les her.


Comments


bottom of page